Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Zverimex v ČB

Proto v tom prvním příspěvku mluvím o nasmlouvání si dobrých podmínek u distributora nebo výrobce kvalitních krmiv. Potom máš možnost nastavit si ceny jak pro kamenný obchod, tak pro e-shop. Už jsem tak automaticky počítal s tím, že by ten e-shop fungoval vedle toho kamenného obchodu (tak se to dnes dělá běžně). Tou osvětou jsem myslel, aby si lidé uvědomili, proč je dobré řádně zvířata vyživovat. Důležité je, že pak koupí kvalitní značku (ne všichni, ale to je jedno... Každého zákazníka prostě nezíská nikdo). A pokud máš kvalitní kamenný obchod, kde ten produkt nabízíš za dobré ceny (protože máš exkluzivitu od výrobce nebo velkodistributora - tím pádem jsi schopná... bla bla bla), tak si spousta lidí k tobě zajde (což vzdělaný personál s kladným přístupem k práci jistě umocní). V e-shopu si zase koupí jiní (třeba i zdaleka. Nebo třeba lacerta, když uvidí kvalitní značku, kterou zná a zboží bude za dobrou cenu - což jsou dvě hlavní výhody, které by měl e-shop nabízet). Navíc by bylo dobré nasmlouvat si nějaké ty veterináře a velkochovatele z okolí. Jinak jsem myslel, že je blbost mít jenom e-shop plný zboží, které prostě jen tak někde koupíš (bez dojednání řádných obchodních podmínek s dobrými distributory). Mluvím tu o komplexním prodeji zboží (mluvím o více nástrojích prodeje - kamenný obchod, e-shop, prezentace na výstavách, atd. - prostě komplexní podpora prodávané značky) takové značky, která má z nějakých důvodů šanci na trhu uspět.

Ta terária jsou zase úplně jiná věc. Tak jako s krmivem bys objížděl výstavy a soutěže psů a koček, tak s terárii burzy a prezentoval své výrobky na fórech, atd. Prostě to je zase jiná věc. Máš tam zase blízko to Německo (kde by mohl být o kvalitní terária zájem). Prostě dvě rozdílné věci. Měl bys to jako dva oddělené byznysy pod jednou střechou. Nabízet k teráriím / akváriím servis a údržbu by také nebylo od věci (firma si objedná pro zvelebení pracovního prostředí akvárium - měli by třeba zájem o údržbu...).

Je to prostě široké pole působnosti a obrovský záběr aktivit, co se toho týkají. Rozhodně to není o tom otevřít kamenný obchod, nakoupit do něj jen tak zboží, sednout si za pult a čekat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny