Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem L.t.sinaloe nechce útočit ani škrtit

Zdravím všechny chovatele,
moji korálovku asi tak před měsícem trochu pokousala myš. Měsíc nechtěla žrát až po svlečce zas začla. ALE!!! Před 10 dny jsem ji dal větší myšku, had myšce přišel na pár mm ale nezaútočila, spíš naopak, myš zaútočila na hada. Tak jsem myš zabil a pomocí peanu jsem dělal že myš žije, had přilezl a hned začal žrát. Tak jsem si řek to ne. Dnes jsem koupil 2 živá holata a co myslíte jak to dopadlo. Had k nim po 10 minutách dolezl a začal je žrát za živa bez škrcení!!!!!!! Nevíte někdo co s tím??? Korálovka má 70cm a žrala už větší myšky a v pohodě uškrtila i větší myšky a od té doby tohle. CO MÁM DĚLAT???
Dík všem za rady či nápady

Předmět Autor Datum
No...:-D 1)Myš na ní zaútočila? Myslíte jako že se jí myš snažila "očuchat", u toho se korálovky dot…
Elaphka 27.09.2011 17:37
Elaphka
ne když myslím že myš se vrhla po hadovi, tak to myslím vážně, měla dokonce i menší kousanec od myši…
kepibara 27.09.2011 17:59
kepibara
Nevím jak tobě, ale já bych nepolykal živou potravu která by se mi cukala v hubě a v krku :-D Pes s…
bubitom 27.09.2011 18:05
bubitom
Pes si taky líže prdel ale ty si jí asi nelížeš dík nedosáhnu si tam ;-) dobrá teda, koupím ji příšt…
kepibara 27.09.2011 18:24
kepibara
2bubitom: naprosto super přirovnání :-D 2kepibara: hadi jsou prostě takový, nebudou zbytečně plejtva…
Elaphka 27.09.2011 20:20
Elaphka
terárko mám velké 110x45 a spoustu překážek tam je. Jak je myš hodně aktivní (což většinou jsou) mám… poslední
kepibara 27.09.2011 21:02
kepibara
Já mám jen jednu korálovku a taky myšáky omráčím aby jí nekousli myslím že jí je to jedno časem zase…
lt sinaloe 27.09.2011 18:09
lt sinaloe

No...:-D
1)Myš na ní zaútočila? Myslíte jako že se jí myš snažila "očuchat", u toho se korálovky dotkla a ta ucukla? Pochubuju, že se po ní myš vrhla...
2)Proč by měla korálovka dělat něco, co je k ničemu? Nebude přece zbytečně škrtit potravu, která už dávno mrtvá je!
Jinak, je úplně normální, že hadi sežerou holátka bez škrcení, to dělaj téměř všichni. Přejděte normálně znova na myšky a všechno nechte na korálovce, ona si s nima poradí sama ;-)

ne když myslím že myš se vrhla po hadovi, tak to myslím vážně, měla dokonce i menší kousanec od myši!!!
A přece když pomoci peanu dělám že myš je živa, tak by přece had měl udělat výpad a aspoň lehce se kolem ní omotat? A ne že had otevře tlamu a začne ji žrát i když s myší lehce furt cukám.
Nevím jak tobě, ale já bych nepolykal živou potravu která by se mi cukala v hubě a v krku:-D

Nevím jak tobě, ale já bych nepolykal živou potravu která by se mi cukala v hubě a v krku

:-D Pes si taky líže prdel ale ty si jí asi nelížeš... A víš proč? Každej ste jinej živočišnej druh ;-) a ta korálovka je na tom stejně co ti příde divný se jí třeba líbí ]:) nech jí být a ona si s tím sama poradí :-)

Pes si taky líže prdel ale ty si jí asi nelížeš
dík nedosáhnu si tam ;-)
dobrá teda, koupím ji příští týden větší myšku, jak ji mam dlouho nechat lítat po terárku?? přes noc nebo celý den. Většinou jsem myš vytahoval po 2 hodinách marného lovu, proto že už ji přestalo bavit myš furt honit.
Ještě jedna věc, proč tedy had nezaútočil na myš když ji měl od sebe pár mm?? Vždycky útočila z větší vzdalenosti a hned. Nikdy se nesnažila přijít na mm a klábosit si s myší:-)

2bubitom: naprosto super přirovnání :-D
2kepibara: hadi jsou prostě takový, nebudou zbytečně plejtvat energií, když nemusej ;-) no a proč nezaútočila hned? Protože jí asi neměla stoprocentně zaměřenou. A nebo si fakt chtěla pokecat ]:)
Já nechávám myši v teráriu max. půl hodiny, když had odmítá (což se mi stalo jen jednou :-D), tak myš putuje do mrazáku. Navrhuju ještě krmit korálovku mimo terárium (nevím, jak ho máš velké-v jakém prostoru se musí za myší pohybovat) např. v nějaké plastové dóze.

terárko mám velké 110x45 a spoustu překážek tam je. Jak je myš hodně aktivní (což většinou jsou) mám ji problém chytit já, na tož had.
Plastový box 35x30x15 pro hada mám, jednou jsem ji tam měl, jak jsem dělal úpravy v teráriu, ale moc se ji v tom boxu nelíbilo!!
Zkusit to může, ale nevím jestli to bude dělat dobrotu zavřít 70cm hada do tak malého boxu s myší, přinejhorším riskuji snad jen to, že se hadice na mě nasere a bude odmítat týden potravu a nebo bude dokousaná

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru