Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Koupě gekončíka nočního

Tak jsem se nakonec rozhodl pro koupi gekončíka nočního EUBLEPHARIS MACULARIUS. Přečetl jsem už velmi mnoho. Je něco, na co bych si měl při koupi dávat pozor? Chci ho koupit na nějaké tera burze, tak jestli mi nějací zkušení chovatelé poradí, abych nekoupil hned napoprvé nějakého "mrzáka". Díky!

Předmět Autor Datum
No ono se toho moc poradit nedá. Největší problém u gekončíků vidím v cryptosporidiích a ty pouhým o…
Rendy 30.09.2011 09:29
Rendy
Nejlíp koupit už odrostlejší mláďata, ne čerstvě vylíhlá. Dobře živená s oblým tělíčkem a buclatým o…
Aurifer 30.09.2011 11:28
Aurifer
Moc Vám děkuji. Určitě si na to dám pozor. :) poslední
babory 30.09.2011 15:50
babory

No ono se toho moc poradit nedá. Největší problém u gekončíků vidím v cryptosporidiích a ty pouhým okem nezjistíš. Pouze rozborem trusu. Na pár věcí si ale dát pozor můžeš. Zdravý a dobře živený gekončík by neměl mít úzký ocásek, ale spíše buclatější (přiměřeně svému věku). A taky by si to chtělo gekončíka prohlídnout, jestli nemá na sobě zbytky nesvlečené kůže. Zaschlá kůže na nožičkách dokáže úspěšně amputovat prstíky a klidně i celou "tlapku". Taky pokud má gekončík pokřivené nožičky z nedostatku vápníku, tak se mu to už nespraví...
Budu mít zítra na burze v OV letošní odchovy, samice i samce...

Nejlíp koupit už odrostlejší mláďata, ne čerstvě vylíhlá. Dobře živená s oblým tělíčkem a buclatým ocáskem, jak už bylo psáno. Zkontrolovat čelisti a nohy, jestli jsou rovné, oči musí být jasné, čisté, čistá kloaka. Zkontrolovat kůži, jak už psal kolega...prostě zvíře musí působit zdravým dojmem a být v dobrém výživném stavu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru