Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem kinosternon cruentatum

Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zda je běžné, že si želvička dře krunýř. Během let si v želvárku o sklenené schůdky pěkně podřela krunýř. Má s tímto někdo nějaké zkušenosti? Nebo si myslíte, že by to mohlo být něčím úplně jiným? Před rokem jsem s ní byla u veteriáře, protože jsme se stěhovali a asi měsíc nežrala. Veterinář tehdy říkal, že je zcela v pořádku. Teď po roce zase téměř nežere a vyhřívá se často pod žárovou, řekla bych, že i více jak polovinu dne. Krmím ji granulemi a nebo masem, které zrovna koupím. Kupuji i mořské ryby, ale nevím, zda jsou pro klapavku vhodné.

Předmět Autor Datum
Kupuji i mořské ryby, ale nevím, zda jsou pro klapavku vhodné. To teda nejsou, vyřaďte je z krmení.… poslední
Crocodylus 29.09.2011 22:38
Crocodylus

Kupuji i mořské ryby, ale nevím, zda jsou pro klapavku vhodné.

To teda nejsou, vyřaďte je z krmení. Maso mořských ryb není vhodné na krmení sladkovodních druhů vodních želv. Sice může v místě výskytu v přírodě narazit na brakitskou vodu, ale to je jen vyjímečné.

Zkusil bych ji nabídnout víc její přirozené potravy, žížaly, vodní plže, sladkovodní rybky, možno i moučného červa.

Doporučuji přečíst článek Petra Meduny na ifauně - je to hodně podobné...a asi bych se jen opakoval.
http://www.ifauna.cz/clanek/terarijni-zvirata/klap avky/4409/

Měsíčním půstem bych si hlavu nedělal. Pokud má želva odřený krunýř od schůdků, proč jste už dávno nezkusila s těmi schůdky něco udělat? Například zabrousit smirkovým papírem ostré hrany? Udělat mírnější sklon? Nalepit kobercovinu z umělých vláken...možností je hodně.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru