Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Alex-Pogona Henrylawsoni - bílé zbarvení pokožky

Dobrý den,
zdravým všechny chovatele, kteří též, jako já rozhodli chovat Agamku. Jsem naprostý začátečník, takže je možné, že se bude jednat o naprostou triviální záležitost..Ale budu radši, když mě uklídnítě..

Koupil jsem si od jednoho majitele mládě Agamky Henrylawsoni, stáří cca 2-3 měsíce. Takže ještě prcek..
-> Poslední dobou si všímám výrazného bílého zbarvení pokožky na zádech..prvně to bylo jen na horní části krku a těď je to až po ocas(viz. foto). Doufám, že se jedná o první část slékání..ale opravdu nevím.. nechci hnedka kontaktovat veterinářku.. nebo by mohlo jít pouze o mimikry?
Další dotaz, ohledně zdravotního stavu bych měl na jeho tlamku.. nevím zda to bude z fotek patrné..tak se to pokusím co nejlépe popsat..
-> v oblasti tlamky, na pravé straně spodní čelisti má odchlíplý kousek pysku.. kdy z pod pysku cosi vylízalo.. vytahl jsem Alexe a pokusil se to z tlamky mokrým kapesníčkem dostat.. z velké části se to podařilo, ale stále ten pysk nedoléhá, tak jako opačná strana..(vypadalo to jako zbytek potravy,ale hodne zaschlý).. při doteku na zdravý pysk Alex drží, ale když mu sáhnu na tu odchlýplou část tak sebou cukne a olízne se..

Dokázal by mi to někdo vysvětlit? a poradit popř. co stím? vitamíny, mastičky, kapičky.. atd?
Moc Děkuji za rady

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
na těch fotkách není vidět nic nepatřičného. Ale co se týče toho popisu tlamky, tak to vypadá na něj… poslední
Aurifer 02.10.2011 19:36
Aurifer

na těch fotkách není vidět nic nepatřičného. Ale co se týče toho popisu tlamky, tak to vypadá na nějaký zánet, možná po poraněných zubech. Otevři mu tlamičku a zkontroluj čelist a zuby v té části, kde to má- zdravá sliznice by měla mít stejnou barvu a povrch jako jinde v tlamce. Pokud tam je zánět, tak může být zarudlá, nebo naopak světlejší. Pokud tam je zánět, tak by mělo pomoct to 2x denně vydesinfikovat perixidem vodíku, namočit vatičku na pejli nebo tyčinku na čištění uší a opatrně to tím otřít.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru