Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LED pásek do terária?

Ja sem na tohle nechtel odpovidat, protoze s tim nemam zkusenost(v terarku ledkama nesvitim)
Ale:

šel bych do teplé bílé (modrá je příliš ostrá)
Proc? Modra je modra, ale slunecnimu spektru podstatne vic odpovida studena bila, rekneme 6000K. Na teplebilou se to dostava na par minut okolo vychodu/zapadu slunce.zdroj
na strop bych nalepil akvarijní reflektor z leštěného hliníku (JUWEL tuším) a do něj teprv nainstaloval pásek (zvedneš svítiviost o 100%)
Tohle ma fungovat jak? LED ma reflekturek uvnitr, je to sam o sobe smerovej zdroj, nahoru nesviti. Jak by to mohl reflektor zlepsit? Pochopitelne bile vymalovany terarko bude svetlejsi nez tmavy, diky vicenasobnym odrazum, ale 100% to nemuze udelat uz z principu.
vstup napájecího kabelu až po pájecí body bych schoval do el. lišty, a pájecí body po pájení přetřít lakem na plošné spoje a pak zatáhnout silikonem
no, dovedu si predstavit lepsi zalevaci hmoty a zatazeni bych udelal spis smrstovaci buzirkou, ale budiz.
POZOR : Počítej, že diody sice netopí, ale předřadné odpory topí. Na cca 4metrech to udělá 60W u supersvítivých.
No, vono topi i ty diody, a prekvapive dost. Ono sice nejlepsi LED(a ty zase nejsou v levnym pasku) maji ucinnost 20%, ale porad 80% energie co dostanou zmeni na teplo. A tu situaci pochopitelne zhorsujou ty odpory. Rekl bych ze 90% energie bude porad teplo. A je z hlediska teplotni bilance skoro uplne jedno, jestli je v terku 10W zarovka, 10W usporka nebo 10W LED zarovka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny