Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem LED pásek do terária?

Hmm, tady kristalizuje docela zajimavy tema k testovani. Skoda ze nemam na cem koumat, neb z problematickych druhu nic nechovam. Ale napadlo me nekolik hypotez:
1) Spektralni problem. Bezne bile LED funguji tak, ze se pred modrou LED vlozi krystal materialu, kterej pri osviceni modrym svetlem sviti zlute. Jejich svetlo je tedy modro-zluty, coz lidsky oko vnima jako bilou, ale chybi tam dost cerveny a zeleny, jiny oko(s jinak citlivejma cipkama) to muze vnimat uplne jinak.
2) Uplna absence IR a UV. Zarovka ma UV minimalne, zarivka ma IR minimalne, ale porad alespon nejaky malinko maji. LED nemaj nic.
3) Polarizacni problem. Treba vcely vnimaji polarizaci svetla, jak se chova LED netusim. Principialne dava nepolarizovany svetlo, ale ohyby a odrazy na pouzdre to muzou dost ovlivnovat.
4) Neco uplne jinyho.

Problemy cislo 1 a 2 jsou resitelny, stacilo by misto bilych led namichat svetlo ze tri barev, to vytvari precijen spojitejsi spektrum. Pridat par IR LED taky neni problem. UV LED jsou zatim dost draha sranda.
K problemum 3 a 4 nevim.

Pokud by se nekomu chtelo experimentovat, jsem ochoten poskytnout 5W RGB LED s driverem, muze zkouset namichat svetlo pod kterym bude jeho sverenec happy.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny