Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vodní želvy nežerou

Ahoj mám celkem velký problém. Mám dvě želvy nádherné, staré asi tak 5 měsíců. Mám je doma v akvárku. Ze začátku jsem je krmila krmivem pro malé želvy. Poté jsme je vždy asi na pul hodiny pustili do zahradního jezírka aby se proplavaly. Když jsme krmili ryby mix barevnýma kuličkama, tak je želvy taky žrali. Tak jsem je začala krmit těmi kuličkami. Ale ted mi došli a oni nechtějí žrát zpátky ty svoje granule. Jedine co si vezmou je šunka....ale granulých si nevšimnou.....co mám dělat?Poradí mi nekdo?

Předmět Autor Datum
Dejte jim mražené hovězí srdce nebo patentky:
jonas 98 03.10.2011 17:27
jonas 98
Šunka je totální zvěrstvo, tu prosím vynechte a krmit pouze granulema je zvěrstvo číslo 2. Pětiměsíč…
Lukas K 03.10.2011 17:42
Lukas K
Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jestli je normální,že moje želva nežere.Mám jí teprve 4 dny a pořád n…
Jokerok 02.07.2013 16:09
Jokerok
čau, dej jí trochu víc času na vzpamatování je v novém prostředí a musí si zvyknout. A tech pár dní…
honza09 02.07.2013 16:35
honza09
Děkuji moc :-) V dobrém stavu je,takže pomůže čas...:-D
Jokerok 02.07.2013 16:52
Jokerok
až ji budete krmit tak jak máte (ryby ,šneci, žížaly) a ne sušeným gamarusem (ifauna) tak žrát bude
lupus 03.07.2013 22:07
lupus
Moje zelvicka taky:-) nejedlá první dny ale časem bude papat já mám taky všechno vybavení poslední
Tad.smenn 06.02.2014 20:39
Tad.smenn

Šunka je totální zvěrstvo, tu prosím vynechte a krmit pouze granulema je zvěrstvo číslo 2. Pětiměsíční želvy jsou úplná mimina, která by měla mít co nejpestřejší stravu bohatou na vitamíny a vápník s fosforem ve správném poměru. Možností je mnoho. SYROVÉ maso, třeba hovězí, drůbeží, vnitřnosti, jen se vyhněte vepřovému, dále ryby, ať už drobnější živé rybky nebo file, vařené vejce, hmyz, plži, žížaly (výborný zdroj vápníku a fosforu. Malé vodní želvy obvykle s chutí přijímají mražené patentky (dají se koupit ve zverimexech), mražený gamarus. Granule by měly sloužit pouze jako doplněk. S přibývajícím věkem budou mít stále větší chuť i na něco zeleného (salát, pampeliška, okřehek), ale není špatné zkoušet toto nabízet i mláďatům, občas si kousnou. Na netu je spousta návodů na želatinu pro želvy, stačí hledat. Dále je pro jejich zdraví a růst důležité UV záření - takže speciální zářivka nebo sluneční záření - toto je opravdu důležité zejména u mláďat, jinak se nevyhnete růstovým deformacím krunýře.
Další věc je to "proplavání" v jezírku. Změna teploty a prostředí je pouze stresuje nehledě na fakt, že takto malé želvy jsou náchylné na dýchací potíže, pneumonie apod. a celkově nejsou vůči nižším teplotám nebo náhlým změnám tak odolné jako dospělci. Raději ne nechejte ve svém akvateráriu a až trochu povyrostou, nechcejte je v jezírku klidně celé léto.

Dobrý den,chtěl jsem se zeptat jestli je normální,že moje želva nežere.Mám jí teprve 4 dny a pořád nic.Je to cca 4 letá želva mapová (sameček) je s inzerátu.Lampičku,topítko,želvíka,teploměr i filtr mám.Možnost lézt na souš má také a také neleze,tak nevím co s tím :-| Prosím poraďte.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru