Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem změna majitele u leguána zeleného

Dobrý den, chtěl jsem se poradit jak řešit chování leguána zeleného. Obecně jsem doma vždy v posledních 15 letech leguána choval, ale vždy se jednalo o mládě, které u mě bylo od počátku, takže nějaké zkušenosti mám. Ale cca. před půl rokem jsem dostal od kámoše, který ho už nemohl mít doma z důvodu prostorových 10-ti letou samici i.rhilohopha. Oni ji moc nebrali, když ji přivezl, tím, že nebyla "nahřátá" tak jsem ji bez problémů vytáhl, dal do terária, pak ještě cca. 2 x se nechala v horizontu 14 dnů vyndat. Potom když jsem ji chtěl vyndat a pustit ven z terária raději ustoupila do kouta a nechtěla. Tendence švihat nemá ani teď. Ale jak projdu okolo terárka, ani je nemusím otvírat tak v posledních 3 měsících otevře tlamku no spíš tlamu začne kývat hlavou a má tendenci na mě vyběhnout a kousnout. Řešil jsem to tak, že jsem zvedl misku s krmením a ona se zakousla do zelenýho, někdy si ještě vzala a začala žrát jindy ne. Veškerá manipulace v teráriu je jinak bez problémů, čistění, voda apod, protože uhne a zašije do nějakého rohu. Nevím jestli to souvisí se změnou majitele nebo v čem je problém. Díky za možné inspirace v řešení.

Předmět Autor Datum
Nějak jsem z toho nepochopila, co máš přesně s tím zvířetem za problém. Čistit ubikaci můžeš atd....… nový
Aurifer 05.10.2011 10:19
Aurifer
Souhlas.Žádný problém tam není jen to chce čas. poslední
LEGO25 05.10.2011 19:24
LEGO25

Nějak jsem z toho nepochopila, co máš přesně s tím zvířetem za problém. Čistit ubikaci můžeš atd....to, že zvíře není kontaktní se nelze divit, když ji předchozí majitel nebral, navíc přišla do nového prostředí ve věku, kdy už to není extra mladice. Sblížit se s takovým zvířetem je běh na dlouhou trať. Chce to mraky trpělivosti a času, zvíře ale do ničeho nenutit. A taky od toho nečekat zázraky, ono někteří legoši nejsou kontaktní sami ze své povahy, natož když na to nebyli uvykáni. Takže u staršího zvířete je potřeba počítat s tim, že z něj už mazel třeba nebude.

Co se týče postupu, tak ten je stejnej jako u mláděte, ale trvá to o hodně déle....pokud žere z ruky, tak je to velká výhoda. Dávat jí co nejvíc krmiva z ruky a zvykat na to, že vlastně nejseš zlej. Pak až se na tebe přestane xichtit, můžeš jí zkusit začít drbat tašky, mají to rádi. A když už snese dotek, tak ji i začít zvedat. A když se nechá zvednout, tak potom i vyndat. Ale to je jen na ní, jestli tě k tomuhle kroku někdy pustí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru