Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Divné chování Leguána

Potřebovali bychom poradit.Máme Leguána asi už 1,5roku.Je to veliký mazel,má rád společnost.Před 3 měsíci jsme se přestěhovali konečně do našeho domečku,kde má své tera 3x2x2,5m(šxhxv).Výbojka je tu mega ray 120w,jeden halogen a topná spirala 100w,teplo pod nimi je 35°c,vhlkost 60%.Do jidla mu přidáváme i vitaminy exo tera multi vitamin.Každý den se koupe,prochazí po domě a v letě se projde i venku.Problém je v tom že žere strašně málo.vezme si tak tři sousta a konec.Druhý problém je v jeho chování.Pokud vstoupím do trária já tak utíka(mimo terarium mu nevadím),pokud toto udělá manželka nic se neděje.Dřív mu to vubec nevadilo,ale teď z ničeho nic se začal chovat takhle.Děkuji všem za rady

Předmět Autor Datum
Já v tom chování nic závažného nevidím.Hold to není pejsek,a na každého reáguje jinak.Ale ještě jsem… nový
LEGO25 05.10.2011 18:00
LEGO25
zdravim leguan sa dnes zacal divno chovat vobec sa nevyhrieval nezral a cely den sa snazi dostat z t… poslední
marecek007 19.12.2011 19:39
marecek007

Já v tom chování nic závažného nevidím.Hold to není pejsek,a na každého reáguje jinak.Ale ještě jsem neviděl leguána který má 1,5 roku a byl by mazel.Většinou jsou dost plaší.Chybu vidím ve vlhkosti.Je dost malá.Jinak je vše v pořádku.A pokud moc nežere,tak ho sleduj,a pokud to bude trvat delší dobu,a byl by apatický,tak vyhledej veterinu.

(mimo terarium mu nevadím)

Ve svém terku má své teritorium,které si brání.Můj lego je venku krotký a zvědavě se prochází,ale jak ho beru z terka,tak ho vyndám až na nějaký ten pokus.Tak počkám jestli vyleze sám,nebo čekám až zatáhne lalok a uklidní se.Terko je jeho byt,a když nemá náladu na návštěvu,tak je nezvaný host nepotěší.Někdy se stává,že lego nežere i měsíc.Je tak si něco zobnou.Mohl bys ale přidat nějakou fotku lega a terka.Možná se tam něco najde.

zdravim leguan sa dnes zacal divno chovat vobec sa nevyhrieval nezral a cely den sa snazi dostat z teraria skriabe na sklo steny a vobec sa neuklada k spanku uz hodinu ma tmu a stale skace po terariu. chvilku som ho sledoval poobede a sa mi trosku zdal ako keby bol nafetovany take divne krutenie sa. do dnes bolo vsetko v poriadku rano vstal vyhrial sa vykadil nazral pochodil po terku zasa sa vyhrial nazral a tak proste klud ale dnes ako sam diabol keby bol vnom. ma asi 1,5roka. je normalne ze ma takyto vypadok alebo nie. v terariu som nic nemenil. vyhrevne miesto 38 az 40C vlhkost 60az70. dakujem za odpovede.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru