Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém- agama bradatá stále spí

Zdravim, pred mesiacom a pol som si kupil agamu bradatu, dlzka asi 20cm a podla predajcu vek asi 2,5 mesiaca. Zo zaciatku jedla relativne v pohode...nejakych 5 cvrckov denne, postupne vsak stale menej a naposledy jedla cvrcky asi pred dvoma tyzdnami. Odvtedy urcite ziadne cvrcky neje, ak ich aj vidi tak im nevenuje pozornost. Zelene mozno nieco zobne, ale tiez len raz za tyzden a len trochu. Inak nechudne, ani nestraca farbu ani sa nejavi nejaka chora. Co ale s oblubou robi je ze sa stale snazi zakopat do piesku a ked ju tam necham zakopanu ostane tam aj dva dni vkuse. Potom vylezie, trochu pobeha, a zase hrabe aby sa zakopala. A samozrejme nic neje.
Podmienky - mam ju v terarku cca 60x40cm...docasne riesenie do jula. Svietim jednou 60w bodovkou ktora urobi teplotu asi 50 stupnov priamo pod lampou. V ostatnom priestore terarka je cca 25stupnov. Ma aj tien pod korenom. Vecer ked do izby svieti slnko ju zvyknem dat do okna (otvoreneho so sietkou) aby sa vyhriala a nacerpala ozajstne slniecko. Inak UVB mam repti glo 10.0. Svietim bodovka aj UVB asi 14h denne.
Vie mi pls niekto poradit kde je chyba a preco neje ako diva rovnako ako ostatne agamy? Na zimovanie je asi este mala a navyse je leto. Do ruky ju neberiem, a vacsinu dna ani niesom v izbe takze nejaky stres z pohybu by nemala mat. Raz za den ak nie je zakopana ju porosim. A teploty, co som cital, mam celkom ok.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny