Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém- agama bradatá stále spí

ako tu tak čítam máte s tým jašterom docela problémy a to sa vraví že nenáročný vhodný pre začiatočníkov. Ja som si poriadil agamku je mladá má necelé dva mesiace cirka 10cm je do červenej farby nádherná prítulná pekne papá zvykla si na mňa behom jedného dňa teraz sa mi dokonca stáva že keď saposadim pri terarko tak škrábe na sklo vezmem si ju z terarka (bez problemov skoči na ruku) vylezie mi na rameno a čučí, sem tam pošteklí keď mi oblízne krk (robí to pomerne často asi jej chutím :D ) čo sa žrádla týka nieje to žiadna sláva síce no je pekne stavaná nemám pocit že by bola nejaká chudá zožerie asi 3-4 stredné cvrčky za deň (je to normal ale vidávam že dávajú aj 10 cvrčkov, len ja to beriem tak že je to jašter a nie prasa) svetlo ma zatiaľ síce len klasickú žiarovku 40W (zajtra jej nahodím UVB) ale nemá s tým problém na slniečku sa vyhreje keď si ju vezmem do izby a vypadá byť docela spokojná. Terárko rosím aj 3 krát do dňa aby mala dostatočnú vlhkosť + má vodu v miske (v ktorej sa rada máča sama) dnes som jej doprial aj kúpeľ (do vane dať trošku teplej vody tak aby agamka v tej vode stála aby nemusela plávať). Môžem len potvrdiť že napriek tomu že je to púštne zviera vodou nepohrdne :) . Ľadový šalát som dnes skúšal taktiež som pokropil vodou a dal jej do misky tiež si dzobla.
Akurát mám problém že keď sa zbadá v stene terária tak sa oň trieska ako zmyslov zbavená...vyskakuje búcha potom chvíľku pozera a potom znova vyskakuje :) ale je to skôr pobavenie nevypadá to až tak desivo :) .
Ako substrát mám piesok z klasického pieskoviska zo sídliska..piesok som najskôr precedil potom vyvaril vodu dal som do nej piesok (aby sa zbavil prachu a baktérii) a napokon som dal do trúby na najslabšie a nechal uschnúť :) Agamka vypadá veľmi spokojne len občas si dzobne aj piesku a to neviem prečo robí (údajne pre lepšie trávenie ? )

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny