Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Čištění terária po krmení

Mám doma 3 dny korálovku kalifornskou - nečekaný dárek. Měří asi 140 cm, včera jsem ji nakrmil a chystám se jí vyčistit terárko. Nechci ji moc stresovat, a tak se ptám. Za jak dlouho po krmení jí můžu terárium vyčistit. Dal bych ji do přepravního boxu a vyměnil substrát s pískem, vše umyl a vyčistil. Nevím totiž přesně, kdy předešlý majitel provedl výměnu. Za odpovědi děkuji.

Předmět Autor Datum
Tak když jí máš doma tak krátce, čistit substrát ještě nemusíš, jen lopatičkou či tak vyndáš její vý…
Taria 09.11.2011 10:00
Taria
Nějaký kousky jsem už vyndal, vyměnil vodu a omyl umělý rostlinstvo, ale má tam dost zápach, tak sem…
fifanda 09.11.2011 10:39
fifanda
Chápu to dobře, že jsi ji dostala od předchozího majitele i s teráriem? Tuším, že máš jenom ji... Ta…
BlackFlame 09.11.2011 11:39
BlackFlame
Had se jeví vpořádku, je aktivní a žádné viditelné poranění jsem prohlídkou nezjistil. Teď je po vče…
fifanda 09.11.2011 11:58
fifanda
No, jestli si to terárium dostala i se substrátem, který zapáchá, tak vyměnit. Ale musíš počkat, než…
Taria 09.11.2011 12:06
Taria
Po konzultaci se známým chovatelem jí dám 6 dní a vlítnu na to. Dík za odpovědi :-) poslední
fifanda 09.11.2011 14:02
fifanda

Nějaký kousky jsem už vyndal, vyměnil vodu a omyl umělý rostlinstvo, ale má tam dost zápach, tak sem chtěl vyměnit i podestýlku. Nevadí , dám si poradit a počkám. On se o chudinku asi 2 měsíce nikdo moc nestaral, proběhla jen výměna vody a krmení, tak se jí chci věnovat, aby se srovnala. Dík za odpověď

Chápu to dobře, že jsi ji dostala od předchozího majitele i s teráriem? Tuším, že máš jenom ji... Tak bych to udělal alespoň tak, že bych všechen původní substrát vyházel, terárium umyl a vydesinfikoval (včetně těch umělých věcí tam), pořádně vyvětral a dal bych jí "do nového".

Navíc hada prohlédni, jestli je vše v pořádku (pro jistotu).

Jinak podle potřeby samozřejmě vyndáš výkaly nebo močovinu s částí substrátu. Po čase (cca 5 měsíců) vyměníš substrát celý a uděláš nějakou tu hygienu terária). Nějak výrazně zapáchat by to prostě nemělo. Vodu měň rámcově každé tři dny (tak to dělám já).

Had se jeví vpořádku, je aktivní a žádné viditelné poranění jsem prohlídkou nezjistil. Teď je po včerejším krmení částečně zahrabaná. Při manipulaci se chovala celkem klidně, teď akorát nevím, kdy po tom krmení to všechno vyčistit, kolik jí dát času.

No, jestli si to terárium dostala i se substrátem, který zapáchá, tak vyměnit. Ale musíš počkat, než had dotráví, což záleží na velikosti potravy, ale co se udává, tak 2-3 dny... Ale neřeknu z vlastní zkušenosti, korálovky nemám a mí hadi jsou ještě mladí a nedospělí :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru