Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem heterodon nasicus

nějakou dobu je mám, ale na odchov zatím nemám dospělého samce (ale už dospívá). Chovám je na olšových štěpkách, v suchu - měli by se i zimovat.. Jsou to nádherná a nenáročná zviřátka, pokud teda koupíš rozkrmené mládě, jak již psala Aurifer. Jediné, co asi při jejich chovu není pro každého, je to fakt, že had není škrtič a vlastně má "very mild venom" - proto při krmení dospělých myškami, je třeba hlodavce usmrtit či hodně přiklepnout. Hadi totiž žerou zaživa - v přírodě (severní Amerika) loví ropuchy. Ty se v nebezpečí nafouknou. Hadi mají zadní "jedové" zuby a těmi žábu propíchnou, ona splaskne a pak jí sežerou zaživa. Problém je, že když takhle žerou myš, tak má, chuděrka, dost času na to, aby hada pohryzala. Jsou to jedlíci s nebezpečím přežírání a zatučňování, ale jejich lov není zrovna akční. Pokud je však krmíš žábami, dokáží překvapit svou rychlostí a tím, jak dokáží pronásledovat.. (upozorňuji, že všechny české žáby jsou chráněné a většina je pro hada i smrtelně toxická). Pokud chceš tedy hada - lovce, vyber si spíše užovku, která nemá problém myš "kilnout" sama..
28 stupňů bych neviděl jako problém - ale dlouhodobě bych to tedy určitě nedoporučil.. Had v přírodě sice může být vystaven takovýmto teplotám, ale v tu dobu si raději zaleze někam do chládku a vlhka.

Cenově se pohybují kolem 1500kč (samostatně seženeš asi jen samce) a pan Josef Botek už měl na posledních burzách i albíny za cca 7000 Kč :) Barevných mutacích za různě vysoké ceny je opravdu hodně (osobně jsem zastáncem přírodně zbarvených hadů)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny