Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chameleon - furcifer - nemoc oka?

Tak mi přijde.. že se to stále nevyřešilo.. chamík zhruba každý den vypoukne oko... bavil sem se s chovatelem.. řekl mi, že to může být způsobeno tím, že se mu do oka dostal nějaký bordel a snaží se to dostat z oka.. ovšem nedělal by to opakovaně..
Četl sem spojitost Reptiglo 10UVB s tím, že slepli chamíci.. zhruba na 10 dní jsem přestal absolutně používat Reptiglo,ale dělal to dále.. s tím bych to tedy nespojoval....
Bavil sem se s jedním člověkem na netu, kterému to prý chamík dělal taktéž a před svlekem... byl u veterinářky, která mu dala canesten, ať maže.. chamík se svlékl a poté OK .
Můj cham má zhruba 3,5měsíce .. zatím se mi nesvlékl a celkově mám pocit, že je podražený .. a neroste..
Skladba stravy - Octomilky a cvrčci - mikro.. ale žere mi stále ty octomilky a cvrčky nechává být... tudíž jakoby se mi nechce rozežrat.. a stále jen žere ty Octomilky, které ovšem sou velmi málo výživné... dávám mu směs Vitamínů - Reptivite a nebo směs Roboran,vápník atd...

Dočetl jsem se na netu, že v případě problémů s okem doporučovali vypláchnout Ophtalmo... tak sem ho pořídil a chamíkovi 2x vypláchl oči ( kápl jsem mu do oka.. více se dělat nedalo )

Přesto mi přijde ale , že se to tak výrazně nezlepšilo..
Má někdo ještě nějaky nápad?

Natočil jsem i video.. na kterém si drbe oko o list.. ale poté ihned chytne mušku bez problému. Omlouvám se za špatnou kvalitu.
Děkuji

http://leteckaposta.cz/722665155

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny