Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno databáze článků a informací

Právě. S každým z těch zdrojů se taky pracuje odlišně. Na různých chovatelských fórech najdeš zajímavé praktické tipy týkající se chovu, kdežto ty stránky odborných institucí nabízí spíš odborné informace, které se týkají různých disciplín. Vyhledávače často fungují dost ponuře. Prostě projdu tucty odkazů k ničemu, než najdu to, co potřebuji. Na druhou stranu záleží na tom, co hledáš a jak to do vyhledávače zadáš. To je v tomhle případě asi nejpodstatnější.

Různé stránky institucí naštěstí nabízí zprávy a studie přehledně ve formátu pdf. Takže když mě něco zaujme, uložím si to. Mám tak k dispozici archív odborných článků, ke kterým se mohu kdykoli vrátit.

Navíc za sebe musím říct, že nejlepším zdrojem je kvalitní literatura. V češtině těch knih tolik publikováno nebylo (zase - záleží na tématice), takže to chce číst i v cizích jazycích. To se dá sehnat téměř všechno. Tudy cesta vede. S knihami se navíc podle mého názoru nejlépe pracuje a v případě odborných publikací je tu určitá záruka pravdivosti informací.

Jinak informace už hledám zásadně v angličtině. V češtině jich na síti tolik není (často dokonce nic). Pamatuji si, že tuším Aurifer tu psala o nějakých článcích v čínštině nebo ve španělštině a jejich následném překladu... Do získávání informací v neznámých jazycích jsem se nikdy nepustil. Přináší to nějaké výsledky?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny