Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon - našli jsme gekona - nežere, jak se o něj postarat?

Je velkej rozdíl akvárium x terárium - terárium mívá přístup zepředu a větrání ze dvou stran, zakrytý strop, terárium má dvířka, šoupačky...ale momentálně je důležitý zakrýt to z vrchu nějakým krytem z mušího pletiva, aby to větralo, ale aby tam nebyly mezery - ne kvůli cvrčkům, ale gekoni lezou po skle a skáčou líp než se zdá - takže jestli se gekon vzpamatuje tak zdrhne ani nemrknete...Rosit na sklo, aby neměl vlhkou tu rašelinu - resp. ne tolik.

Jinak asi bude nutný napsat něco málo o gekonech - až na pár druhů jsou noční - přes den jsou většinou někde skrytí, leží a v noci aktivují. Na prstech mají přísavné lamely, které jim umožňují lézt i po hladkém povrchu jako je například sklo. Takže pokud gekon přes den jen leží, tak to ještě nic neznamená. Umí se protáhnout i velmi úzkýma štěrbinama...Ocas odhazují stejně jako ještěrky...

Takže v první řadě zabezpečit akvárium, v noci nesvítit, nechat v klidu. Ráno se snad ozve někdo povolanější. Pokud gekon zatím neleze, mohlo by to být dehydratací, chladem ale i stresem. Ale hlavně mu dát možnost se aklimatizovat a vyhřát.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny