Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon - našli jsme gekona - nežere, jak se o něj postarat?

gekóni radi žerú prezreté ovocie, nektár, atď., napr. phelsumy a rhacodactyly to majú velmi radi, mne okrem phelsum žerú ovocné kašičky napr. lygodactyly. je to skôr individuálne, napr. moji coleonyxy kašičky nežerú, ale niekto písal na slovenskom teraristickom portáli, že jeho ich žerú s chuťou. takže skús a uvidíš (môžeš mu tam dať kúsok prezretého ovocia alebo roztlačený banán alebo přesnídávku, možno si dá, je to spestrenie stravy.
čím sa dostávame k vitamínom - v prírode žerú zvieratá pestrú stravu, ktorá sa v terárku nedá nasimulovať. akákoľvek jednostranná strava nestačí, preto sa vitamíny a minerálie saturujú doplnkami výživy, inak vzniká dysbalancia a následne sa to prejaví napr. rachitídou alebo iným poškodením zdravia.
neoplatí sa kupovať "noname" vitamíny, zvlášť keď máš iba jedno zviera, radšej kúp overenú značku
jedna krabička Reptivitu mi vydrží cca pol roka a to mám momentálne 12 druhov jašterov. Plastin sa kupuje tuším v kilovom balení, takže ho dávam aj psovi a rozdávam známym.
hmyz obaľuj tak ako ti už napísali, s tým nie je problém
v sezóne môžeš zabezpečiť kvalitnú výživu tak, že kŕmiš tzv. smýkaným (vonku nachytaným) hmyzom - tým zabezpečíš pestrosť, hmyz sa živí kvalitnou čerstvou rastlinnou a živočíšnou potravou. len pozor kde hmyz lovíš - musí to byť lokalita kde sa nepoužíva chem. postrek a hnojivo a nehrozí potom otrava gekóna. inak je smýkaný hmyz vysokokvalitné krmivo. ja dávam hlavne koníky a kobylky, motýle, na jar žižavice a malé stonožky nazbierané pod kôrou práchnivých spadnutých stromov. nedávam pavúky ani osy

ešte poznámka, ktorá platí pre smýkaný aj kupovaný hmyz - čo zožerie kŕmny hmyz, dostane do tela následne tvoje zviera, preto ak kúpiš viac svrčkov a máš ich nejaký čas doma "na sklade", kvalitne ich kŕm - ovsené vločky, kúsky zeleniny, ovocia, od jari do jesene bylinky z lúky, hlavne púpavu (pampeliška), skorocel, ďatelinovité
svrčky potrebujú aj živočíšne bielkoviny, preto dávam aj kúsok vareného vajca, kúsok mäsa alebo vločky pre rybičky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny