Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekon - našli jsme gekona - nežere, jak se o něj postarat?

Dobrý den,
v práci nám posílají materiál z celého světa a před pár dny jsme v bedně s materiálem našli malého gekona. Byli teda 3, ale 2 už byli mrtví a vzhledem k tomu, že venku je už zima a nepřežil by a v práci zůstat nemůže, tak jsem si ho vzal domů a hned nakoupil akvárium a další věci a snažím se o něj postarat. Na internetu jsem našel fotku, kde píše paní z Arizony v americe, že ho našla doma a dále jsem našel tento odkaz: http://www.reptarium.cz/taxonomy/Hemidactylus-turc icus/2767 . Na fotce je mu velmi podobný, ale nevím, zda je to on - Gekon turecký - Hemidactylus turcicus.

Problém je v tom, že jsem úplný amatér a malý gekon nežere. Za 3 dny nesežral vůbec nic. Má v terárku cvrčky polní a moučné červy, vodu a on nic....jen leží, sem tam se pohne. Máme žrádlo spočítané, takže víme že nežere :-)

1x denně mu rosíme rašelinu. Dnes jsme mu upravili terárko, dali jsme tam klacky a kameny ať má více míst kam se schovat a cítit se tak v bezpečí. Nevím jestli mají gekoni zimní spánek a třeba proto teď nežere. Svítíme mu lampičkou dovnitř ať má teplo, dočetl jsem se, že má mít 30 stupňů. Teploměr koupím v pondělí, ale teploučko má přiměřeně si myslím.

V příloze posílám fotky, prosím o rady, jsem amatér, nechci ať umře. Kdyby někdo věděl o jakého gekona se jendá, rád se to dozvím.
Děkuji předem za odpovědi.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny