Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

Ano konečně debata a né pomluvy.

Pokud je tedy o opice zájem, mohu tu něco napsat. Pokud bude někdo proti, založte prosím někdo nové téma. Nejdříve napíšu odpověď na e-mail od ctvercove1.

Způsob krmení opic:
chovatel1: chov kosmanů zakrslých
ráno: NutraZu Callitrichid Diet High Fiber
po obědě: nakrajené kousky ovoce (vše co je k dostání i podle sezonní dostupnosti)
večer: hmyz
Rovněž přidává granule NutraZu New World Primate. Ty jsou dávány jako pamlsek. Myslel jsem si, že velikost těchto granulek je spíše pro větší druhy kosmanů, tamaríny, lvíčky a kotuly. Ale poté co jsem viděl jak si kosmani zakrslý půl hodiny hráli s jednou granulí, tak je doporučuji i pro tyto malé opičky. Ono je to na dlouhou dobu zabaví. Tyto granule jsou tvrdé a mají pozitivní vliv na chrup. Samec, který je cca 10 letý už má chrup v horším stavu, tak se s tim trochu pere.

chovatel2: chov více druhů opic (asi 10 druhů)
Krmí 4x děnně i v noci. Tam nevím přesně kdy jaký druh krmiva dává, takže se mohu lehce mýlit.
krmení 1 - nemléčná rýžová sunarka různých příchutí + NutraZu Callitrichid High Fiber + musli + arabská guma - podíl gelu v této kaši momentálně přesně nevím
krmení 2 - ovoce
krmení 3 - hmyz
krmení 4 - bohužel si přesně nevzpomínám. Až ho znova navštívím, zeptám se.
Rovněž někdy přidává granule New World Primate, který obsahuje dostatek vitaminu D3.


Momentálně krmiva NutraZu zkouší 6 chovatelů. Někdo má úspěch a opice žerou vše a u někoho některé opice nechtějí gel nebo jinde zase granule. Někdy si opice jeden den vemou vše a jindy to všechno vyhází. Je to opravdu složité, protože opice jsou inteligentní a vybíravé. Takže, nemůžu říct, že toto je nejlepší a všude to frčí jak na běžícím páse.

Jména chovatelů nebudu na veřejném fóru zveřejňovat. Rovněž zde nebudu uvádět žádné moje kontakty. Toto neslouží jako reklama i když jsem zde zmínil značku, kterou v ČR distribuju. Pokud někdo chce, najde si mě.

Jinak ještě pro ctvercova1. Jezdím dost často po republice, tak až pojedu vaším směrem, mohu Vám krmivo přivézt ukázat, abyste viděla jak to vypadá a říct další detaily. Samozdřejmě, že pokud bude mít někdo nějaké další otázky, ptejte se a co budu vědět odpovím. Nejsem žádný specialista na výživu zvířat, ale hodně informací mám od výrobce a rovněž od chovatelů. Ale někdy neplatí rady jednoho chovatele v chovu chovatele jiného.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny