Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

Ještě jedna zelenina má vhodný poměr vápníku a fosforu, totiž listová čekanka - endivie - Cichorium endivia.:-p
Pravda je, že významná část zeleniny má všechny dané parametr horší, ale proč výrobce, který má k dispozici jak vhodné suroviny, tak informace, které se dají snadno dohledat, nepřipraví něco vhodnějšího. Jako odpověď mě napadá snad jedině, že buďto by to úplně vhodné želvám prostě "nešmakovalo", nebo je to něco jako hamburger, tedy rychle podat, sežrat, ztloustnout atd. Asi by bylo možné vyrábět granule tak, aby sledovaly skutečné dietetické potřeby, ale pak by muselo být k dispizici víc typů pro různé druhy a různá stadia vývoje a zřejmě by to přestalo být ekonomicky únosné. Takže se zvolila "minimalistická varianta" - aspoň něco tam dát, pak se řekne, že se to adjustovalo na carbonárky.:-/
O odpadu se mluví z toho důvodu, že uvedené složky v řadě výrob skutečně jako odpad zbývají.;-)
Ono, kdyby součást složení bylo tak 20 - 30 % namletého (nadrceného) sena nebo slámy, vycházelo by to o dost lépe a bylo by to i opravdu použitelné jako samostatné krmení.
O tom, že použití řady jiných granulí nebo třeba hlávkového salátu nadělá dlouhodobě větší potíže se nikdo moc nehádá, jen mi to matně připomíná argumentaci, že s jistou nadsázkou řečeno: "Bostonský Škrtič" zabil míň lidí, než "Jack Rozparovač" a nechával mrtvoly v úhlednějším stavu, ale oba přitom byli zatraceně nebezpeční serioví vrahouni.:x:
Ono, říct, že něco druhého je ještě horší není synonymum pro to, že dotyčné první je dobré...8-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny