Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

Dobrá, zapomněl jsem na čekanku :-)

Uvedl jsem příklad, že chovatel má velké úspěchy a podává jen granule. Želvy jsou v perfektním stavu. To krmivo je pro ně vhodné. Ale já takový drastický způsob nedoporučuji. Želva není domestikovaná jako pes.

Vypadá to, že podle Vás by bylo nejlepší slisovat plevele. Ale bohužel, rostliny pěstované nebo volně rostoucí zde v ČR, nemají stejné nutriční hodnoty jako rostliny z jiných koutů planety. Proto pak bude něco želvám zase chybět. Proto říkám buď vitaminové, minerální a další doplňky, nebo třeba nějaké granule.

O tom vyrábět pro každý druh nebo rod želvy jiné granule s jinými nutričnímy výsledky by bylo opravdu neekonomické a nevím jak by to zákazníci, tedy chovatelé želv, přijali, aby pro každý pár či skupinu kupovali jiné krmení. Toto si v poslední době dovolil snad jediný výrobce krmiv a to krmiv pro psy. Pro každé plemeno speciální granule :-)

Já jsem pochopil, že Vy žádné granulované krmivo nepoužíváte. Nebo se pletu? Mohl byste mi prosím popsat jak a kdy a co krmíte a jaké druhy želv? Myslím pokud chováte Testuda, pardálky, uhlířky, sulcaty a tyto v čechcách relativně hojněji chované. Nemyslím teď želvy, kde je pár kusů v republice a doteď se neví co přesně je nejlepěí a co není. Díky

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny