Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

No, pane kolego, ono se vcelku už i ví, co je nejlepší dokonce i pro ty druhy chované v pár kusech. Kromě evropské "klasiky", co teď spí, mám množící se skupinu Indotestudo elongata, těm by tyhle granule dokonce nouzově mohly i vyhovovat, mají obdobné nároky jako carbonárky, ovšem nešmakují jim. O Rhinoclemmys pulcherrima manni jsem se pokusně přesvědčil, že krmení granulemi vede k neplodnosti, naštěstí jen dočasné. Co se sulcát a pardálek týká, mám vcelku zajímavé reference od veterinářů - tyhle druhy jsou natolik běžně k dostání, že představují pro specializované veterináře už významnou část klientely. Pravdou bohužel je, že granule všdr na tom mají jen díl viny, největší díl mají duté lebezně majitelů těch želv.:x:
Bohužel, jde tu o takovou maličkost, totiž o dlouhodobou použitelnost. Želva není králík, výsledky za 5 - 7 let nejsou dostatečně relevantní. Proto je docela dobré pročíst zprávy a články od A. C. Highfielda, ten udělal v oboru asi nejvíc práce okolo diet i uspořádání prostředí.
Jak jsem říkal, bylo by pravděpodobně neekonomické dělat granule pro každý druh, ale možná když už, tak pro druhy s opravdu náročnými požadavky by se další jeden nebo dva další typy granulí uplatnily (nejsem ekonom, netuším, jestli zaplatily).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny