Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

Moje krmení vypadá následovně:
Ráno - dětská mléčná a rýžová kaše (obohacená o vitamíny, minerály a svatojánský chlebíček) míchaná s Marmoset Jelly Poměr 2:1 ve prospěch dětské kaše. Pokud jsem přidala více marmosetky, už mi to nebrali.
Kolem oběda dávám čistou arabskou gumu s trochou přesnídávky.
Po obědě dostávají talířek ovoce a zeleniny. Někdy jim k tomu přidám slunečnici, jindy oříšek, teď i granule Mini Marex. První den je nechtěli a hrozně pištěli, že to na talířku nechtějí. Druhý den granulky zmizely jako první :-)
Večer dosávají z ruky hmyzáky. Cvrčky, sarančata, panchlory. Je to jejich nejoblíbenější část krmení. Na ovoce z ruky je většinou nenalákám. Nebo nalákám a oni to po mně hodí zpátky :-)
V té mojí krmné dávce trochu postrádám D3. Opičky bohužel zatím nemají venkovní voliéru. Proto mě zaujaly ty granule s D3. Dá se nějak spočítat denní dávka těch granulí na opičku, aby nedošlo k předávkování ani k deficitu? Nikde se mi nepodařilo zjistit, jakou dávku má denně takový kosmánek dostat. A to jsem to konzultovala s vetem-specialistou na drápkaté opičky.. Dávám proto kapku kombinalu jednou týdně do kaše jak doporučila chovatelka, ale je to takový "slepý" způsob a nemám z toho úplně dobrý pocit.
Přijatelnější variantou zásobením D3 by byla asi nějaká výbojka. Tam jsem ale narazila.. Několik chovatelů používá úspěšně reptiglo2 zářivku. Nechápu, protože ta podle mě žádné UVB nevyzařuje. U pětky prý přivírají oči a výbojky nikdo koho znám nezkouší. Jen jsem slyšela neadresné "strašáky" o oslepnutí po vitaluxce, i když byla od opiček dostatečně vzálená. Kdyby se našel někdo, kdo používá u opiček kvalitní výbojky, budu ráda za info.

Ještě pro tortisediet: Pokud pojedete někdy směr Ostrava, budu ráda, když se sejdeme a probereme to osobně. Nějaké krmiva na zkoušku bych určitě vzala a vyzkoušela.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny