Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

Vypadá to, že podle Vás by bylo nejlepší slisovat plevele. Ale bohužel, rostliny pěstované nebo volně rostoucí zde v ČR, nemají stejné nutriční hodnoty jako rostliny z jiných koutů planety. Proto pak bude něco želvám zase chybět. Proto říkám buď vitaminové, minerální a další doplňky, nebo třeba nějaké granule
zas tak striktně bych to neviděla- 1.pokud zvíře není potravní specialista požírající pouze jeden určitý druh potravy, tak v krmení krmivem "z jiných koutů planety" problém nebývá. Ono často ani u těch potravních specialistů, pokud člověk vychytá vyhovující náhradní krmení. 2.zvířata uteklá a po nějaké době nalezená, živící se tím co si najdou bývají často v podstatně lepší kondici, než zvířata, co zůstala v ubikacích (byť třeba v dobrých výbězích) a nikdo jim vitamínama určitě nesuploval. 3.zvířata zavlečená- obvykle až na specifické vyjímky (místa, kde druh sice může dlouhodobě přežívat a reprodukovat se, ale je to už na hranici jeho možnosti přežívat a množit se) také nebývají nijak poznamenaná tím, že konzumují jinou potravu, než roste nebo žije v jejich domovině.

Já teda pokud plazáky krmím čerstvýma plevelema, tak žádné minerální ani vitamínové prostředky nepřidávám (krom volně přístupného zdroje vápníku) a na kondici ani vitalitu potomstva to nemá žádný vliv.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny