Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

Pěkný článek. Teď pár vět o negranulích.
Zajímalo by mě jak je možné se v zimním období vyšplhat na obsah vlákniny 30 - 40 %. Ono i v létě by to mohl být problém. Ta hodnota je opravdu vysoká. Jak jsem psal, to jde jedině krmením plevelů a ještě určitě ne všemi druhy.

Já se tu s nikým nebudu hádat a nebudu mu něco nutit. Každý si to udělá jak uzná za vhodné. Pokud někdo dává granule, tak může vyzkoušet i tyto, pokud někdo nedává ať nezkouší žádné. Jen jsou opravdu po dlouhé období vyzkošeny s pozitivními výsledky, tak nemůžou být nevhodné a nemůžou zvířatům škodit. Ba naopak.

Ještě k těm uprchlíkům. Pokud vezmu želvu nádhernou a její příbuzné co v ČR lidé vypouští a nebo utíkají, ty se tu mají dobře, protože je zde dostupná potrava relativně podobná jako v Severní Americe, kde tyto želvy žijí. Jediný problém je, že se zde nerozmnožují. Tedy alespoň prozatím. U želv rodu Testudo, které rovněž občas utečou si nejsem jist zda by tu přežili dlouhodobě (pokud pominu zimu). Moji příbuzní našli 2 želvy. Jednu horsfieldii a druhou hermani. Každou v jiný rok. Jadna byla OK, ale druhá byla po zdravotní stránce na tom hůř. Teď jen jestli to je původním majitelem, nebo třeba klimatem, nebo stravou, nebo parazity atd. Příčin může být více. Nedovedu na tuto otázku odpovědět.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny