Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

Já ty granulky co mám máčím ve vodě, ale možná by bylo dobré je dávat jen tak. Opička si potřebuje zaměstnat zuby. Snažím se měnit větve co dva měsíce a je neuvěřitelné, jaké tam jsou chopni udělat díry a sosat mízu.

Nedokážu posoudit potřebu UVB u ptáků a opiček. Já tyto výbojky používám u želv a agam, u chamíků teď docela tápu co pořídit a u opičáků mám vysloveně strach, protože mě od toho pár chovatelů odrazovalo. Nemá třeba MadMike klienta opičkáře, který úspěšně používá nějakou výbojku? Nechala bych se inspirovat..

Musím se přiznat, že jsem terárko pro kosmany udělala spíše ke spokojenosti zvířat a nespokojenosti pozorovatele. Pokoj je úzký a odstup pro fotografování téměř nijaký, takže fotografii celkové ubikace nemám. Můžu se ale pokusit nafotit nějak části a poslat vám to. Je to moje první terárko pro opičky a zhruba za rok až dva plánuju stěhování a budouvání jiného chovného prostoru, takže se budu snažit udělat některé věci jinak. Tohle beru jako generálku. Opičáci v tom sice vypadají spokojeně, ale některá místa jsou tak špatně dostupná kvůli čištění, že někdy chytám nerva.. Dokážete si představit, že takovéto místo je pro opičku zrovna ten nejlepší záchod.. :-) V praxi to vypadá tak, že ráno lítám s kuchyňskýma utěrkama a rozprašovačem, snažím se dát do pucu ten největší binec a opice se do toho dožadují pozornosti a nášupu.. ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny