Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želví granule po sešlosti Klubu

Vzhledem k novějšímu vláknu jsem se rozhodl se podívat na nějaká starší a zpětně vstřebat nějaké informace o granulích pro želvy. Do očí mě praštil Váš poslední příspěvek a jelikož jsem huba nevymáchaná, tak mi to nedá a budu reagovat. Asi půjdu pod deku, ale prostě mi to nedá...

S příspěvkem z www.api4animals.org si dovoluji hluboce nesouhlasit. Ano, pro velké nadnárodní společnosti je výroba krmiv pro zvířata jistě lukrativní jako další zdroj navýšení tučných bankovních kont. Tady nám zbylo pár tun pšenice, pár tun (shnilých) brambor. Přidejme tedy konzervanty, nějaké ty náhražky (ovoňme ty škroby masem) a vůbec odpad, který je zrovna po ruce, a nakrmme zvířátka. Produkty těchto koncernů jsou sotva zdravé a výživově kvalitní pro lidi. A stejně tak je to s krmivy pro zvířata. Výsledkem jsou silně chemicky ošetřená krmiva nabytá rychlými cukry a vůbec veškerým odpadem, který sotva zvíře vyživí odpovídajícím způsobem. Stačí se podívat na složení takových krmiv a jak neprůhledně jsou tato složení zákazníkovi prezentována. Výroba takových krmiv je jistě efektivní (vzhledem ke složení aby taky ne). Nebudí to však moji důvěru jako spotřebitele. Vsadím se, že výše uvedený článek je typický článek "na zakázku." Osobně jsem si jistý, že taková krmiva se nemohou rovnat kvalitě krmiv společností, které jsou zaměřeny výhradně na výrobu krmiv, investují tak peníze a úsilí do vývoje vhodných výrobních postupů a receptur a snaží se stále zlepšovat a dodávat na trh krmiva, která jsou vyráběna za účelem poskytnout vhodnou výživu pro zvířata. Takové firmy si pečlivě vybírají své dodavatele a nakupují suroviny výhradně pro výrobu krmiv (takže si dokáží efektivně nastavit potřebné dodavatelské procesy, zajistit prověřené kvalitní suroviny potřebné pro výrobu, nasmlouvat výhodné ceny vhodných surovin, které potřebují). Když si vezmu rozdílnost výrobních procesů a potřeby surovin mezi výrobou potravin a krmiv, tak pro mě argument uvedený v článku nemá prakticky žádnou hodnotu. Jakou důvěru ve mě má vzbudit moloch, který mi nabízí hajzlpapír, bonbóny, zubní pastu a krmivo zároveň? Jde o produkty, kterými přetékají regály supermarketů a které se většinou prodávají široké spotřební mase v tak oblíbených akcích za velmi nízké ceny. Bohatě mi stačí se podívat na to, co jsou ta krmiva zač. Ať si kapitalizují co chtějí a jak chtějí. Jsem člověk, který má rád kvalitu, tudíž jsem zákazníkem takových firem, které nabízejí průhledné a vhodné produkty. Jak tu tak koukám na našeho psa, tak i přes pokročilejší věk jako pšenicožrout moc nevypadá. Jenom tak k zamyšlení.

Jenom vyjadřuji svůj pohled na věc. V téhle problematice momentálně nemám žádný osobní zájem, nebudu nikoho jmenovat a nezastupuji žádnou zainteresovanou stranu.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny