Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská-vyhřezlá kloaka a možná příčina

že mu tím vlastně můžeme momentálně ještě více ublížit než kdybychom ho nechali chvilku s parazitama
tam jde o to, že i třeba Frontline, který je z těch používaných antiparazitik vůči plazům asi tak nejšetrnější, tak je to pořád jed, který organismus toho zvířete musí odbourat. A pokud je zvíře oslabené, tak to nedokáže a může se snadno otrávit. Však oni na těch antiparaziticích taky píší, "nepoužívat na nemocná nebo oslabená zvířata". Ono samozřejmě není dobré ani nechat hada s těma parazitama, proto se používá ta olejová lázeň. Ta hada víceméně mechanicky zbaví většiny parazitů, aniž by mu zatížila organismus jedama. Vody se dává tolik, aby si had ponořil hřbet, ale nemusel pořád plavat a hlavně- neutopil se. Takže v závislosti na velikosti hada třeba 5cm hloubka. Je dobré mu tam dát třeba hroudu z namočeného hadru, aby se měl čeho zachytit. Až se had celý namočí, tzn. bude celý mastný, tak ho tak nějakou dobu nechte (zhruba hodinku) a pak ho dobře osuště suchým hadrem nebo papírovými utěrkami. Většina už mrtvých roztočů se utře do toho hadru nebo utěrek. Když bude had ve vodě, tak hlavně dbejte na teplo, aby se nenachladil.

Co se týče té krve, tak vyhřezlá kloaka za normálních okolností nekrvácí. Ale krvácení do střeva způsobují jiné problémy, třeba paraziti (améby atd..), proto jsem doporučovala ten rozbor trusu.

a ano, byl s hroznýšem,co to znamená?
To nemusí, ale bohužel taky může znamenat velký průser. Hroznýšovití trpí virovými infekcemi, které se u nich mohou projevit až po určité době a zvířata mohou být celkem dlouho bez jakýchkoliv příznaků. Ale krajty, které jsou vůči těmto virům velice vnímavé mají příznaky brzy a prudký průběh, s poměrně rychlým úhynem. Některé ty příznaky by tomu odpovídaly (právě ty opakované výhřezy kloaky a nervozita bývají hodně častým průvodním jevem, ikdyž tyto příznaky má samozřejmě i řada jiných potíží). Samozřejmě nelze tvrdit, že je to na 100% toto, ale ta možnost tu bohužel také je.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny