Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Klima v teráriu

Prosím o radu.Mám krajtu královskou 6 měsíců a telota v teráriu mi teď v zimních měsících přes den klesla na 26 stupňů a vlhkost 70% a přes noc 22-23 stupňů a vlhkost 80%(vlhkoměr forest).Samozřejmě má možmost lokálního vyhřátí pod žárovkou cca 33 stůpňů.topím k tomu ještě přes 1 třetinu terária topným kabelel.Spíše se zdržuje v chladnějších mistech v teráriu a prakticky se nevyhřívá.Přijímaní potravy a atd.je v pořádku a celkově vypadá taky spokojeně a ZDRAVĚ:-).nemám jestě trochu zvíšit teplotu přes den?nebo kdyby jí byla zima tak bude vyhledávat teplejší místa v teráriu?A dá se podle délky zhruba určit věk?Délka 105Cm.váhu presně nevím.

Předmět Autor Datum
Ta teplota na zimní období je ok. Ta noční taky. I by to mohlo být o stupínek méně a nic by se neděl…
BlackFlame 17.12.2011 15:37
BlackFlame
Děkuji za odpověd. odchov to je ale pochází z pet shopu a tam taky nevědí.Podle informací,které mám… poslední
suchy 17.12.2011 18:06
suchy

Ta teplota na zimní období je ok. Ta noční taky. I by to mohlo být o stupínek méně a nic by se nedělo (ale jen v tom zimním období! Mluvíme o zimním období). No problem. Jen v tom zimním období mají v domovině období sucha, takže s tou vlhkostí tradá pěkně dolů. Vlhkost 80 - 90 není období sucha. Snížení vlhkosti by mělo jít ruku v ruce s poklesem teploty. Proč by se taky v tomto období vyhřívala? Děláš jí v tom pěkný guláš. Klidně jí uveď do režimu zimního klidu. Ty teploty asi nech a sniž jí vlhkost. Vidíš jasně, že teplá místa nevyhledává. V těch zvířatech je to prostě zakódované. Má období zimního klidu.

Na byť i nepřesné určení věku je jeden údaj málo (ještě k tomu délka). Můžeš jen odhadovat. Pokud je to odchov, zeptej se chovatele, který ti krajtu prodal.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru