Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
ono agamě do uší nenateče, jako třeba psovi. páč má ušní bubínek prakticky na povrchu hlavy. Ale to…
Aurifer 16.12.2011 19:23
Aurifer
Několikrát jsem v Dubči viděl, jak rády se koupají Helodermy. Jsou to taky pouštní zvířata a jak se…
BlackFlame 16.12.2011 19:30
BlackFlame
tak Heluchy do vody lezou rády. ale zase pokud jsou v ní vysloveně naložené, tak to většinou značí n…
Aurifer 16.12.2011 20:01
Aurifer
To bych upresnil, ze neni heloderma jako korovec :D Napr. moje exasperaty obcas ve vode i spi... sus…
Enjoy The Silence 16.12.2011 21:05
Enjoy The Silence
mně právě do vody lezou rády i suspekty, ale zůstávají v ní naložené spíš když je něco špatně. To mi… poslední
Aurifer 16.12.2011 22:11
Aurifer

ono agamě do uší nenateče, jako třeba psovi. páč má ušní bubínek prakticky na povrchu hlavy. Ale to je jedno...tyhle strkání agam s mašlema do vody je obyčejná zhovadilost. Tihle lidé by měli mít mončičáky, když si chtějí s nimi hrát a koupat je. Ono agamy můžou rády lézt do vody- ale tak prostě se jim dá větší mísa na vodu a když si do ní chtějí vlézt, tak to udělají. ale jinak jakékoliv máchání z lidské (z)vůle, pokud k němu vysloveně není důvod je naprosto zbytečný stres pro to zvíře. svlékající se agamu koupat taky netřeba, pokud se svléká přirozeně.

Několikrát jsem v Dubči viděl, jak rády se koupají Helodermy. Jsou to taky pouštní zvířata a jak se umí naložit do vody. Na druhou stranu v případě těch Pogon se bez toho obejdeš. Ony to k životu nepotřebují. Ale když najdou vodu, tak plavat umí. Je to prostě normální. Jinak přesně. Nejhorší na tomhle je to zbytečné tahání těch zvířat. Ale kdybys měl hodně prostorné terárium pouštního typu a dal jim tam bazének, tak to už je jiná. Válčily by si tam podle svého gusta. Nepotřebují to, ale když ta voda je. Podle mě je to v domácím chovu zbytečnost. Na druhou stranu, sem tam člověk narazí na fotografii mláděte utopeného v misce s vodou... Prostě bych to neřešil. Další věc, která znamená jen trable a starost navíc.

tak Heluchy do vody lezou rády. ale zase pokud jsou v ní vysloveně naložené, tak to většinou značí nějaký problém, buď moc vysokou teplotu, nebo moc suchou ubikaci (když chybí vlhčený úkryt, potrpí si na něj) Tak ale prostě nejlepší je vzít rozum do hrsti (což u autorů těch videí asi bude problém :-/), dát zvířeti přimeřenou nádobu s vodou a nechat to na něm. Co se týče těch utopených mláďat, tak tam to je jasné- utopěj se takhle klidně i mláďata lacertidů a taky jinak uměj plavat.

mně právě do vody lezou rády i suspekty, ale zůstávají v ní naložené spíš když je něco špatně. To mi ostatně potvrdil i Venca Hotmar.

Ja vzdy rikam, ze poustni druhy maji vodu rady, protoze ji maji ve sve domovine casto nedostatek

Tak ono to je často tak, že chovatelé těm pouštním druhům neposkytují vlhčené úkryty, které v přírodě zvířata vždy mají (nory nebo pukliny vedoucí do takové hloubky, kde už je vlhká půda), takže to pak zvířata řeší právě tím naložením do vody. Jinak třeba v období dešťů jsou louže i v pouštích, takže ta zvířata se s vodou samozřejmě setkají :-) Což ovšem neospravedlňuje majitele, aby jim ze své zvůle dělali cachty cachty ve vaně :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru