Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Smithi

Dobrý den , potřeboval bych poradit , mám strach o moji brachypelmu smithi , je v 7.svleku uz je asi 3 tydny svléklá , normálně žrala potravu , ale ted se chová jako by umírala :/ nwm co s ní je , je třeba úplně mimo , skusím ji popostrčit , a nic s námahou se trochu pohne , dříve byla živá , ted mi už ani nežere , a je uplně mimo , nejspíš jí nezajíma co s ní kdo děla, jako by čekala na smrt , mám o ni strach

v Teráriu udržuju vlhoskt cca 55-60 procent , teplotu tam mám 20 stupnu , dávám žrat 2x za 14 dní , prosím o každou radu , skusím cokoliv,
mám ji rád a nechápu co se s ní děje , kontorloval sem ji těličko i zadeček jestli nemá plísen , nevím jestli má vnitřní parazity , ale nevím kde by k nim přišla to nejspíš ne , substrát používám lignocel , jinak mám v terárku jen rozpulenou kokosovou zkořápku s otvorem a umělou rostlinu , děkuji moc , hýbe se minimálně , uvažoval sem o tom že má pomalejší metabolismus díky teplotě , ale prý to nevadí , ptal jsem se i chovatele : Pavouk poroste sice pomaleji ale teplota mu nic neudělá tak nevím , nechám to na vás a děkuji

Předmět Autor Datum
Mohla by to být jen dehydratace (doufej, protože jinak chcípne), dej k ní kouli mokrýho ubrousku...z…
Nery 20.12.2011 21:02
Nery
to doufám ne :( , tak má tam víčko s vodou, a vlhčím jen lehce , dříve sem vlhčil víc a chytalo to p…
Ashji 20.12.2011 21:04
Ashji
udělal jsem jak jste říkal , zítra napíšu jak se bude chovat , děkuji ( doufam že neumře )
Ashji 20.12.2011 21:13
Ashji
no moje smithky teda vlhkost moc nemusi. Substrat mam suchy ale napajecku tam maji. Tech 20stupnu se…
Enjoy The Silence 20.12.2011 22:04
Enjoy The Silence
Já mám u pavouků v noci míň než 20°C ve dne kolem 21°C a nemám sebemenší problém. Tím by to být nemě…
jirkaaa 20.12.2011 22:22
jirkaaa
a jak dlouho je tak mas? Ja tak kdysi pavoukz taky choval, ale americkym druhum to vetsinou moc nesv…
Enjoy The Silence 20.12.2011 22:26
Enjoy The Silence
Mám je tak zhruba 3 měsíce. Zatím žádný problém.
jirkaaaa 22.12.2011 22:27
jirkaaaa
pokud má misku s vodou(v puvodním popisu nezmíněná), tak to tím nebude...zkus jí zvednout teplotu na…
Nery 20.12.2011 22:06
Nery
Z vlastní zkušenosti taky doporučuji zvýšit teplotu. Třeba se ještě chytí. Na nízkou teplotu reagují…
BlackFlame 20.12.2011 23:38
BlackFlame
Tak ono u některejch brachypelm může být zimování prospěšné, ale člověk musí vědět kdy a při jakejch…
Nery 21.12.2011 12:38
Nery
Nevím pavouk nekam utekl ,nejspis spatne zavrene viko , uz jako byl vpohode , jak sem tam dal ten ka…
Ashji 22.12.2011 20:33
Ashji
par z mych zmizelych jsem nasel obcas pod prackou, samozrejme vyplou. Je tam tma a jakas takas vlhko…
Enjoy The Silence 22.12.2011 20:50
Enjoy The Silence
Dekuju sem poucenej , uz udrzuji vyssi vlhkost , koupil sem infražarovku objimku tam nainstaloval a…
Ashji 22.12.2011 21:02
Ashji
Hlavně od kdy mají terárka na pavouka dekl....to pak snadno špatně udržuješ vlhkost a teplotu...na p…
Nery 22.12.2011 22:54
Nery
nastražil sem do kouta , krabičku s potravou a zvlhčil , už je ráno pavouka sem zatím nenašel no sna…
Ashji 23.12.2011 07:46
Ashji
Krabička s potravou je celkem k ničemu, klidně ti chcípne hlady ve vedlejším koutě, sklípkan není my…
carlos 23.12.2011 17:54
carlos
no když nenajdu aspon budu poučený dneska večwr se chystám proslídit celý barák , jinak budu mít v 9…
Ashji 24.12.2011 09:39
Ashji
Zkoušej to hlavně v noci... Chromatusky sou na chov stejný jak smitky. Já mám raděj panty, padačkový…
Nery 24.12.2011 10:53
Nery
Super , dík za rady, snad se mi chov povede, moje smithi zatim nikde , o pul noci sem prolez barak s… poslední
Hito 27.12.2011 08:14
Hito

Mohla by to být jen dehydratace (doufej, protože jinak chcípne), dej k ní kouli mokrýho ubrousku...ze vzdušný vlhkosti se pavouk nenapije, potřebují mít část substrátu vlhkou. Nejspíš to tím nebude, takhle se chovající babouci většinou chcípnou.

pokud má misku s vodou(v puvodním popisu nezmíněná), tak to tím nebude...zkus jí zvednout teplotu na 24-26, zoufalej pokus, ale nic jinýho už me nenapadá.
Smrt je u pavouků úplně normální chování, jako u všeho, když káchne, pořiď si novou a raděj hned víc kusů ať ti vždy nějakej zůstane.

Z vlastní zkušenosti taky doporučuji zvýšit teplotu. Třeba se ještě chytí. Na nízkou teplotu reagují letargií a odmítáním potravy. Postupně to vede až k tichému skonu (měl jsem přesně tenhle proces možnost sledovat u jednoho flegmatického kamaráda, který si prostě jen tak pořídil tohoto pavouka - prý že jsou to držáci - dopadlo to přesně takhle - pavouk tam měl odhadem nějakých 19 stupňů - taky jsem borcovi vynadal do volů:-) - naštěstí po této epizodě teraristiku pověsil na hřebík). Zvyš tu teplotu a hlavně pozoruj, jak na to bude pavouk reagovat a co se bude dít.

Nevím pavouk nekam utekl ,nejspis spatne zavrene viko , uz jako byl vpohode , jak sem tam dal ten kapesnik tak to zabralo , neznáte pprosím nejaky fígl jak to najít je v 6-7 svleku takze de trocha videt , ale mame v baraku hodne koutů a pod , neznáte nejaky fígl ? jinak dekuju za pomoc

Hlavně od kdy mají terárka na pavouka dekl....to pak snadno špatně udržuješ vlhkost a teplotu...na procenta se vybodni, vlhkoměry stejně nefungujou pokud nemáš nějakej hodně dobrej (čti drahej), vlhkost se udržuje od oka.

Projdi se občas s baterkou v noci, to máš největší šanci, že bude někde vylezlej v rohu, na stěně...a doufej že ho najdeš než uschne.

nastražil sem do kouta , krabičku s potravou a zvlhčil , už je ráno pavouka sem zatím nenašel no snad ho najdu , já měl na terárku dekl ale větrání bylo asi moc široké , nejspíš se protáhl , dekuju za rady , snad se mi ho podaří najít

Krabička s potravou je celkem k ničemu, klidně ti chcípne hlady ve vedlejším koutě, sklípkan není myš. Jedinou šanci jak jej objevit napsal Nery, jinak terárko pro sklípkana s deklem je skutečně k hov... Pokud se ti jej podaří objevit, zainvestuj 2 kila do nového s padačkami.;-)

no když nenajdu aspon budu poučený dneska večwr se chystám proslídit celý barák , jinak budu mít v 9 svleku od známého již zminenou Brachypelmu Smithi a jeste jednoho pavouka je moc náčořný ? Nhandu Chromatus , jinak terarko mam objednane jak ste řekl s padačkami , a jenom teploměr , když je to s tou vhhkosti , staci tam mít jen napáječku a vhlčit rohy ? ten vlhkoměr je spis jen takovej přepych ne ?

Zkoušej to hlavně v noci...
Chromatusky sou na chov stejný jak smitky.
Já mám raděj panty, padačkový terárka sem dávno vyházel, ale furt lepší než akvárko s deklem. Teploměr nemám, stačí mi 1 pokojovej termostat na celou místnost. Vlhkoměry nefungujou, když ty levný hračky dáš vedle sebe, většinou je mezi výsledkama alespoň 20% rozdíl, jakou to má pak vypovídací hodnotu?
Misky s vodou nepoužívám, ty můžeš, na škodu nejsou, jeden roh, ten s napaječkou, udržuj mokrý(ne jen pár kapek na povrchu).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru