Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem svlek po cárech

Prosím o pomoc.Mám Krajtu královskou 6 měsíců a už se po druhé svlékla po cárech:-(i když klima v teráriu je ok.Podklad rašelina(ta mi zajišťuje potřebnou vlhkost)Teplota přes den 27,pod zdrojem až 37,v chladnějším koutě 25 stupňů.přes noc 23 stupňů.Vlhkost přes den 60%a přes noc 70%.Když se blížil poslední svlek tak jsem rosil i dvakrát deně s očekáváním,že svlek bude ok.Nebyl:-(Jinak had přijímá potravu pravidelně bez problémů a celkově vypadá taky zdravý a spokojený.Trochu mě to zaráží,protože podle všeho má dobré podmínky.Tak nevím.Prosím poraďte jesli Vás něco nenapadne čím ješte by to mohlo být.

Jinak všem chovatelům a regiuskám veselé Vánoce.:-)

Předmět Autor Datum
Nelezou po hadovi náhodou takový malinký černý nebo červeny "broučci"? Podívej se pořádně, bejvaj sc…
cejna 24.12.2011 11:28
cejna
Parazity žádné nemá na sto pro!!.pozoruju ho důkladně každý den a takovéhle potvory bych scela určit… poslední
suchy 24.12.2011 14:56
suchy

Nelezou po hadovi náhodou takový malinký černý nebo červeny "broučci"? Podívej se pořádně, bejvaj schovaný pod šupinama. Bejvaj vidět nejvíc na hlavě, v okolí kloaky, připadně mašírujou po celým hadovi. Taky je můžeš najít v misce s vodou.
Pak ta vlhkost. Používáš spolehlivej vlhkoměr, nebo ten barevnej kulatej exotera? Nejlíp uděláš, když hadovi zařídíš jeden trvale vlhkej úkryt. Třeba obrácenej květináč (nebo nějakou bednu s dírou), pod kterej dáš rašeliník kterej budeš udržovat furt vlhkej. Stačí i když v něm budeš vlhčit rašelinu. A rosit v období svleku i terárko. To je jasný.
Během svleku jsi nekrmil?

Parazity žádné nemá na sto pro!!.pozoruju ho důkladně každý den a takovéhle potvory bych scela určitě nepřehlédl!!Ten vlhkoměr mě taky napadl,že by mohl ukazovat špatně.Kupoval jsem ho nový.Barevný je ale nevím značku.Je na něm napsáno HOBY.Sundal jsem z něj i sklíčko zepředu jak jsem se zde dočetl,že je to lepší.Ale zkoušel jsem ho a přijde mi,že je ok.Ale koupím určitě digitální(pro jistotu).
Během svleku jsem nekrmil ani nějak před ním.Vím,že po třech týdnech jsem mu chtěl dát potkana ale nakonec se tak nestalo,protože se zakalil.
Teď dostane k Vánocům nové velké terárko a tam se mu dva úkryty vejdou úplně v pohodě a ještě zbyde místo na bowlingovou dráhu:-D

Diky a kdyby tě něco ještě napadlo tak jsem tu....

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru