Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nemocný hroznýš

Ono to šíření je právě záležitostí malomyslných, ne chovatelů jako jsi Ty. Plně tu obavu chápu. Bohužel do zvířat vidět není, o to je to horší a jak jsem psal v jiných vláknech v nedávné době, ani testy z krve nejsou řešením, pokud neodhalí IBD ihned (negativní výsledek neznamená, že jej had nemá). V tomto ohledu mě baví němci, kteří se nedávno začali ohánět potvrzeními, že mají chovy IBD frei (už jsou i koumáci, co potvrzují totéž u užovkovitých, které sužují paramyxoviry). Když pominu možnosti jaké má kdokoliv, kdo složí někde nějakou sumu a budeme hovořit čistě o těch slušných chovatelích - i ti mají na konci těchto potvrzení klauzuli, která ve finále říká, že "negativní nález nezaručuje to, že je zvíře IBD prosté". Podepsáno veterinářem.. Jakou má tohle váhu vyjma dopadu na lepší prodej, resp. dáváním nějaké na oko jistoty ponechám na čtenáři. Kdyby to bylo opravdu vše podle nálezu, bylo by to super. Dotyčný by dával nejvyšší možnou záruku v jakou je přesvědčen na základě hodnocení odpovídající veterinární kapacity.
Nezbývá než doporučit nedívat se po zvířatech jen podle ceny (bohužel dnes hlavní a jediné měřítko), nebrat zvířata, která putují z rohu do rohu (díky vkládaným fotografiím i to dnes lze odhalit - za příklad mohu uvést pro rok 2011 slavné trio maurusů aneb kdo dá méně...), nekupovat od "provařených" (řada překupníků, ale i chovatelů s prapodivným stylem chovu "dnes kupuji, zítra prodávám, v sobotu měním za jiné", kde se dá čekat mizivý přístup k hygieně s ohledem na obměnu zvířat, má dnes řadu e-mailových adres, díky Bohu ale disponují podobnými vadami řeči, prozradí je totožný styl písma, nebo přímo totožná nabídka s totožnými fotkami, atd.), varovat by měly podezřele nízké ceny (pokud je zvíře kvalitní svou cenu má a není důvod ho prodávat za pětinovou cenu, když jej lze prodat velmi dobře za poloviční cenu aktuální tržní ceny), dobře prohlížet stav hadů při koupi za předpokladu, že je jich tam víc (mě už stačí vidět jednoho, co se nějak divně houpe a už se polévám savem:-/), ani prodávaná zvířata obsypaná roztoči nebudí dobrý dojem a jelikož jde o potenciální přenašeče, je dobré nechat si na taková zvířata zajít chuť atd. Jistě někdo namítne, že to nemusí být jasné ukazatele. Ano nemusí, ale už jsem se přesvědčil sám, že dost často mohou.
A probůh v žádném případě si nepůjčovat, ani sám neposkytovat žádné takové zvíře na páření, ideálně za čtyři vejce (!!!), jak byl včera uveřejněný inzerát za zapůjčení na páření boa constrictor.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny