Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Útěk hada - hlásíme se do klubu

Ač nerada, musím se zařadit mezi chovatele(pokud se to dá o mně říci), co má doma uprchlíka. Naše Gutka vzala dnes v noci roha a já ještě nezhamouřila oka, jak jsem z toho špatná. Bojím se, že takovýho prcka už nenajdu a sousedi mě stáhnou z kůže. Jak jsem tak pročítala diskusi, asi záleží hodně na štěstí.Jen jsem se chtěla ujistit, jestli útěk hada musím někde nahlásit, třeba pro jistotu, kdyby někdo volal, že ho objevil. Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak včera večer se uprchlice našla. A to na chodbě našeho paneláku. Vůbec nevím, jak se tam dostala,…
Naomi 04.01.2012 08:17
Naomi
tak to buďte ráda, že ji nenašel někdo, kdo má panickou hrůzu z hadů. JInak oni hadi, a obzvlášť mal…
Aurifer 04.01.2012 11:22
Aurifer
Prosím o tykání. No ona se protáhla zřejmě jak jsme vyprovázeli návštěvu, naštěstí nestihla pláchnou…
Naomi 04.01.2012 15:47
Naomi
Silnější skla tam dávat nemusíš. Stačí tam šikovně vlepit nějakou lištičku (lištu), která tu škvíru…
BlackFlame 04.01.2012 16:20
BlackFlame
No mně se zdá, že ta skla na dotyk moc lítají v té vodící liště, že jsou tak tenká, že mám vedle nic…
Naomi 04.01.2012 17:48
Naomi
ohnutý silnější drátek. Udělá se z něj tvar "Z" a vloží se do mezery v přesazích skel, tak aby jim z…
Aurifer 04.01.2012 18:03
Aurifer
Díky, vyzkouším.
Naomi 04.01.2012 18:27
Naomi
Ovíněn v dobrém rozmaru jsem ti jeden vyfotil. Nenahraditelná vychytávka. Funguje 100% spolehlivě a…
BlackFlame 04.01.2012 22:56
BlackFlame
Tak to díky, kdyby jsi byl v brzké době zase ovíněn, tak mi to vyblejskni raději na tom terárku. Jak…
Naomi 05.01.2012 08:25
Naomi
http://tera.poradna.net/q/view/345-utekla-koralovk a-sedlata - tady fotka je - na terárku :-)
Anička42 05.01.2012 09:22
Anička42
Jj, díky. Nevypadá to složitě.:-D poslední
Naomi 05.01.2012 13:40
Naomi

Tak včera večer se uprchlice našla. A to na chodbě našeho paneláku. Vůbec nevím, jak se tam dostala, ale už je pěkně v terárku, nakrmená a odpočívá. Jsem moc ráda, že to tak dopadlo. Všem moc děkuji za rady a za podporu.

Pro Kid: Zmrzlé myši nedáváme a pokud bylo míněno rozmražené, tak ty naše Gutka nebaští, poněvadž se nehýbou. A já osobně zastávám názor, že všichni hadi jsou krásní, pokud si je někdo nekupuje jen na to, aby oslňoval. Nehledě na to, že je to náš první had, takže se mi zdál nejvhodnější. Nebudu si pořizovat náročného jedince, abych ho potom trápila a nevěděla, co s ním.

tak to buďte ráda, že ji nenašel někdo, kdo má panickou hrůzu z hadů. JInak oni hadi, a obzvlášť malé tkaničky dokážou nejít i netušené škvíry a prolézt jimi. Takže teď už jen dobře zabezpečit terárko, aby se situace neopakovala :-)

JInak mně jednou na podzim utekl metrový Dinodon z špatně zalepené krabičky při balení na burzu ve 2 patře rodinného domu a našla jsem jsem ho na jaře ve sklepě, jak leze z myší díry ve zdi :-) takže se dostal ze 2 patra až do sklepa..

Co se týče kydů pana KiDa, tak je to jak píše BF...občas se tu objevují lidé, co vkládají stupidní příspěvky a je lepší je ignorovat ;-)

Prosím o tykání. No ona se protáhla zřejmě jak jsme vyprovázeli návštěvu, naštěstí nestihla pláchnout daleko. Šoupačky už má zalepené izolepu. Zítra půjdu nechat uříznout silnější skla, aby lépe sedla k sobě a koupím zámek, už do budoucna. Je fakt že jsem měla o ni šílenej strach. Bála jsem se zapnout pračku, myčku. Ještě že to tak dopadlo. A děkuji za pomoc. Mimochodem máte moc hezká zvířátka. Obdivuji vaši odvahu. Jsou krásní.

Silnější skla tam dávat nemusíš. Stačí tam šikovně vlepit nějakou lištičku (lištu), která tu škvíru pokryje a zamezí tak hadovi v úniku. Používám i ohnutý proužek kartónového papíru, který tam vsunu (udělám si ho na míru, takže tam pasuje a princip je stejný jako u té lišty). Lišta vypadá estetičtěji. Obojí problém vyřeší. A nemusíte kupovat nová tlustší skla (mezi kterými by stejně nějaká ta škvíra byla...). Ještě se pro jistotu mrkněte, jestli tam není nějaká úniková škvíra jinde mimo těch šoupaček (pro jistotu). Jinak gratuluji ke šťastnému shledání.

No mně se zdá, že ta skla na dotyk moc lítají v té vodící liště, že jsou tak tenká, že mám vedle nich ještě narvanou špejli, aby nemlátila. Myslím, že by to tak o 3 mmm sneslo silnější. Samozřejmě užovky vyrostou a už tou škvírou neprolezou, ale moc ta skla na můj vkus řinčí, jak lítají ze předu dozadu. Proto asi ta cesta ven byla snadná, stačilo se do jednoho opřít a hned byla mezera větší. Můžu se ještě zeptat, co je tak nejlepší proti posunu, až budou mít hadíci větší sílu, aby si neotevřeli? Zámek u nás nemůžu sehnat, jen číselný a to se mi moc nelíbí.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru