Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terarijní místnosti

Dělám to jednoduše. Najdu kytku, která jde v terárku. U mne scindapsus, bromelie- nidularium a neoregalie- do vlhkejch jsou to jediný bromelky, po kterých bych šáhl, a vydrží občas i přísušek, draceny a ficus pumila. To jsou terárka mimo chameleony. U nich mám většinou pouze ficus benjamina a to ještě většinou ne dlouho. Samci je moc neničí, ale samice jsou po zeleným jak divý a některý spásají fikusy jak kobylky. Tam tak do půl roku kytky vyměním.
Navíc se mi osvědčilo u druhů, který kladou do substrátu, nebo kuli hledání vajec terárium rozebírám nechat kytky v květináči. Pak se to vyhází vyčistí vše jde zpět v pohodě aniž by kytka utrpěla. Pak je to trochu o světle, i u nočních potvor mám usporky nebo zářivky pro kytky, zvířata by šla i bez toho.
Ovšem dělám to jen z důvodu, že je vše na očích, tak to musí vypadat. Sežere to dost času starat se mimo zvířata i o rostliny.
Jinak nidulárka a scindapsus množím přes léto ve skleníku, takže tyhle potvory jsem už nějaký pátek nekoupil ani do novýho terárka.
Jinak mi toho v terárku moc nekvete, ony např. orchideje potřebují často nějáký stres na kvetení, tak když má celoročně v terárku člověk stejný podmínky, moc mu do květu nepůjdou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny