Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Terarijní místnosti

Ja jsem prave od chamousu zvyklej mit vetrani pres cely stropy, ted kdyz projizdim ruzne fotky na googlu tak vidim ze u tech gekonu se tak velky vetrani nedelaj, takze to asi bude v pohode. udelal bych je nahore do boku a dole normalne pod dvirkama.. u Ciliatu jsem videl na sviceni vetsinou usporky jinak pocitam ze bych daval max 25w zarovky, mame doma dost teplo a ani u chamu jsem silnejsi nepouzival a to maj terarka jednou takovy.. zajimal by me ale ten teplotni rozdil mezi terarky dole a nahore,protoze si myslim ze nahore uz bude celkem parak, tak prave jestli to tu nekdo nema delany obdobne..
Druhy gekonu jsem strelil jen tak od boku, zatim nemam jasno v tom co konkretne bych poridil(akorat ty kuhli a vittatuse uz tu mam) musim si o tom nejdriv neco nastudovat a podle toho pak vyberu.. ale rad bych mel v kazdym terku jinej druh gekona:)

Na uroplaty uz koukam celkem dlouho, na netu jsem v cestine moc clanku nenasel, neco malo v anglictine, nekde se pise ze jsou nutny poklesy k 15-16stupnu, jinde zase ze poklesy na 20stupnu... jeden chovatel se kterym jsem ted v kontaktu rikal ze poklesy u henkelaku nejsou potreba, ze ma par 7 let a chova je pri teplotach pres den 25-28 a na noc 22-23stupnu a v pohode.. na ty poklesy jsou prej nachylni spis phantasticus, sikorae apod.

dulezity je, ze teda velikostne je to pro pary dostacujici. jeste se zeptam, jak je to s ochótou samcu parit samice a s pripadnym stresovanim gravidnich samic dorazejicim samcem kdyz jsou chovany trvale v paru nebo ve skupinach? u chameleonu to nefunguje, s gekonama ted zacinam takze tohle vypozorovany nemam:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny