Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Furcifer lateralis (kobercový) shanim!

Dík, abych se přiznal, už jsem moc nedoufal. S lateralisama jsem si užil svoje a pomalu jsem to chtěl zabalit. Dříve jsem inkuboval s diapauzou a teď jsem to nechal při konstantní teplotě a klaplo to. Sice to trvalo déle, ale funguje to. Bohužel už žádné dospělá zvířata nemám.:-( Ty vajíčka jsou přes rok stará a během té doby mi odešel i můj poslední páreček. Zkusím něco vyhrabat z archivu a pokusím se vložit. ;-)

Pouštět se do lateralu je troufale i když děláš chameleony 20 let. :-D Problém je sehnat odchovy a s odchytama je to bednu. Už bych o tom mohl psát knihy. :-/ Základ je sehnat nějaké hezké zvířata z odchovu. Pak se dá rozjet chov, ketrý jenom občas oživíš nějakým importem. Připrav se ale na zadržené snůšky, spoustu neoplodněných vajec a taky vajec, které než dorazíš domů uschnou na na dně terária. Donutit tyhle potvůrky, aby vajíčka zahrabaly. :-(

Rozměry terka jsou v pohodě. Choval jsem je i v menších. 25 cm měří opravdu velký samec i s ocasem. Samice obvykle mívají 10-12 cm v těle samci jsou o něco větší. Větší bývají f. lateralis major, ale ti se tak hezky nevybarvují.

No nebude to prostě jednoduché, ale budu ti držet palec. ;-)


.... Čtvercová, Čtvercová. Fotky budou až dorazíš se svým teleobjektivem a ty prcky nafotíš. :-D A jestli budeš zlobit, tak dostaneš jako posledně nějakou laterálí holku na hlídání zrovna když klade, ať máš nějaké vzrůšo. ]:)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny