Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krajta královská - jak často krmit

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, co je ze zkušenosti lepší. Naše krajta je asi rok stará,70cm. Krmíme ji myšima, jelikož v okolí nemůžeme sehnat malé potkany. Chtěla bych se tedy zeptat, jestli je lepší krmit krajdu častěji těma myškama(dejme tomu co 3-4 den jednu) a nebo hned naráz dát 2-3 myšky a pak třeba 10-14dní nic. Vypadá totiž pořád hladově. Už po třech dnech reaguje na třepající se prst :-D Ptám se z obavy překrmení, jelikož sme ji měli nemocnou a pořád si to spojujeme s tím že žrala moc často(1 myš za 4 někdy i 3 dny). teď už se radši zeptám než by se s ní zase něco stalo. ale už je úplně v pořádku. Moc děkuji za radu

Předmět Autor Datum
To snad proboha ne. To se po roce co ji máte doma zeptáte na takovou zprominutím stupiditu??? Jinak…
Bergi 18.01.2012 14:13
Bergi
Já psala že má rok a né že ji mám doma rok. doma ji mám tak měsíc a půl a z toho byla asi 3 týdny v…
Ywett 18.01.2012 14:18
Ywett
Dat jej viac mysi za sebou, a potom dlhsiu pauzu (10-14dni). Tak ci tak, by bolo dobre keby ste si p…
danio007 18.01.2012 15:20
danio007
Mockrát děkuji. Lepší tedy naranu a pak nic. Ve zveráčích u nás mají jen dospělé potkany a morčata a… poslední
Ywett 18.01.2012 16:07
Ywett

To snad proboha ne. To se po roce co ji máte doma zeptáte na takovou zprominutím stupiditu??? Jinak strejda google nebo tady v pravo nahoře pole hledej! Nevím jestli to je trend, ale poslední dobou jsou tady pořádné perly dotazy...

Bylo by vhodné ji krmit méně často(zhruba 14dní,3týdny), větší kořistí(více myší nebo potkan,morče...)

Já psala že má rok a né že ji mám doma rok. doma ji mám tak měsíc a půl a z toho byla asi 3 týdny v karanténě tak se hned nečertěte!!!! skoro od začátku byla nemocná tak teď když už je zdravá a chceme ji začít krmit normálně. měla problémy s kloakou. dotaz byl takový, že prostě nemůžeme sehnat větší potravu než je myš a to je dost malo pro takového hada tak se ptám na zkušenost chovatelů zda je lepší nakrmit několik myší naráz a nebo častěji po jedné.

Dat jej viac mysi za sebou, a potom dlhsiu pauzu (10-14dni). Tak ci tak, by bolo dobre keby ste si pozhanali niekoho kto chova potkany. Mozno niekto z fora by vam vedel poradit, pripadne aj dodavat potkany. Alebo zajdite na burzu, nakupte ich par do zasoby, zabit, zmrazit, rozmrazit, nakrmit. Ziaden problem.
A. Aj ked uz je to z kloakou nejaky cas dobre, z krmenim radsej opatrne. Mesiac, dva hladovka jej neuskodi ak je v dobrej kondicke. Ak bola prekrmovana tak jej to skor prospeje. A POMALI nabiehat na mnozstvo a velkost potravy ktore je k nej primerane.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru