Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem želva zelenavá-nečekané úmrtí

Dobrý den. Chtěl bych se zeptat zda je možné, aby zdravá želva stáří 3-4roky bez předchozích příčin nečekaně uhynula? Mám možnost zakoupit želvičku zelenavou od chovatele, který ruší chov želv Testudo Hermanni. Ale slyšel jsem, že jeho želvičky mají vysokou úmrtnost-prý za to může náhlý syndrom úmrtí. Zdá se mi to velmi divné aby takto stará želva při dobrých podmínkách z ničeho nic uhynula.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Také jsem slyšel poprvé o nějakém náhlém úmrtí-přišlo mi to jako blbost-hlavně u želvy staré 4roky .…
Clin 27.01.2012 19:06
Clin
Odrostlou najspíš seženeš nějakou původně "hračkovou", tedy pořízenou 7 - 10 letému dítěti a posléze…
Petr60zelv 30.01.2012 11:51
Petr60zelv
Petře, ještě je třetí možnost, a to "malochovatelé", kteří nejsou nijak tlačeni těch několik svých m…
zelvacek2 07.02.2012 08:40
zelvacek2
Optimisté by měli být stříleni. Tento výrok od neznáměho autora je přesný. Skoro bych to s "pipláním…
Vopičák 07.02.2012 11:14
Vopičák
Optimisté by měli být stříleni. ::) a sakra, to abych si na tě dala příště bacha :-D poslední
Aurifer 07.02.2012 15:43
Aurifer

Také jsem slyšel poprvé o nějakém náhlém úmrtí-přišlo mi to jako blbost-hlavně u želvy staré 4roky . Nejde o to, že bych chtěl ušetřit nějakou stokorunu, ale o to, že je velmi obtížné sehnat odrostlou Testudo Hermanni. Želv narozených v r.2011 je spousty a tedy celkem velký výběr, ale já si chtěl pořídit již 4letou želvičku.

Odrostlou najspíš seženeš nějakou původně "hračkovou", tedy pořízenou 7 - 10 letému dítěti a posléze omrzevší. Pochopitelně péče během té doby byla nejspíš "suboptimální", protože kdo by se namáhal kvůli nějaké želvě přečíst knihu o 100 stránkách a ještě se řídil údaji z návodu...:-/
Druhá možnost (méně častá), je u lidí kteří si na vybudování chovné skupiny nakoupili 8 - 10 mláďat a po letech jim z toho vylezla skupina 8 - 10 chovných samců...:-D
Pokud se prodejce člověk zeptá, bude skoro vždy tvrdit, že jeho se týká ta druhá varianta...:-p
Jak říká přísloví - "Co si člověk neudělá sám, to nemá." Holt to může platit i pro péči o mládě čerstvě po odchovu.

Petře, ještě je třetí možnost, a to "malochovatelé", kteří nejsou nijak tlačeni těch několik svých mladých prodávat hned a nebrat je mámě přímo od struků :-D (chápu, že uvelkých chovů to jinak nejde). Tu a tam mám nějaké mladé a nechci si je všechny nechat, ale taky je nechci prodávat hned, tak se s nima piplám tak dva roky. A myslím, že nejsem sám - i ty přeci prodáváš i starší želvy:-) Píšu to jen proto, abych začínajícím nekazil radost. Jsme obrázek celé společnosti a tak si myslím, že slušnost pořád ještě existuje (na rozdíl od syndromu náhlého úmrtí :x:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru