Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pokousání Hroznýšem královským

Ahojky,mám doma teprve měsíc hroznýše,byl přítulný než mě včera kousl,ale byla to asi má chyba,ale nějaké 2 zuby mi zůstaly v prstu.Dnes také po mě skočil,tak znovu drobné zoubky mi uvízly,ale už v rukavici. Nebude mít problém se stravou?Děkuji
Změna předmětu, původně: Pokousání Hroznýšem Královským (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
A nejdeš třeba cítit potravou? kočka domácí nebo pes, nebo jiné zvíře??? Umýváš si ruky než manipulu… nový
LKJHFD 27.03.2012 14:55
LKJHFD
Můj hroznýš má 6 měsíců a taky mě už třikrát kousl,ale třeba u mě to bylo asi tím že se lekl šáhl js… nový
blatak 14.07.2012 20:39
blatak
To ja si vzdycky taky uziju svoje kdyz cistim psohlavcum terarko, mam triletej par, samec je klidnej… nový
Jaffata 14.07.2012 21:41
Jaffata
Jak jsou velcí?Kamarád má krajtu tmavou délka 4,5metra a zakousla se mu do ruky,mě to popisoval a do… nový
blatak 15.07.2012 11:06
blatak
od té doby co mě kousl do tváře tak mu prostě nevěřím nechápu co ho k tomu vedlo Aj ked je to XYZ t… nový
danio007 15.07.2012 11:28
danio007
hady niesu inteligentne na tolko, aby rozoznavali ludi ktory sa o nich staraju, krmia ich atd Dovol… nový
Aurifer. 15.07.2012 12:25
Aurifer.
Napisal som to "trochu" zjednodusene. Par krat som tu uz pisal sam o tom, ze je rozdiel medzi bicov… nový
danio007 15.07.2012 20:11
danio007
Tak nak funguje i z me zkusenosti.. Boomslangove byli vysirkove, porad se schovavali a v prubehu cas… nový
Radar jinde.. 15.07.2012 20:58
Radar jinde..
Když jsem si kupoval hada chtěl jsem něco kolem 2m ale co nejklidnější to hroznýš královský je ne?Ne… nový
blatak 16.07.2012 11:09
blatak
Je hroznys a hroznys.. jeden nekousne nikdy, druhy casto.. rozhodne jsem si skoro jisty, ze had, kte… nový
AbE 16.07.2012 22:16
AbE
moje jampea nezavírá držku ani při tom hlazení,terárko otvírám jenom s potkanem v ruce a připraveným… nový
1kraken 16.07.2012 22:27
1kraken
To je z odchovu, nebo odchytu? poslední
Iceman 16.07.2012 22:39
Iceman

A nejdeš třeba cítit potravou? kočka domácí nebo pes, nebo jiné zvíře??? Umýváš si ruky než manipuluješ s hady? A jak ho vytahuješ z tera, neubližuješmu třeba tím že ho pevně držíš? Nemá hlad jak často krmíš?

Můj hroznýš má 6 měsíců a taky mě už třikrát kousl,ale třeba u mě to bylo asi tím že se lekl šáhl jsem naněho když to nečekal.Ale nejsou to zvýřata kterým by se mohlo nějak moc věřit,jednou jsem ho měl kolem krku a kousl mě do tváře,to měří 1metr nic příjemného nechtěl bych to zažít až bude mít kolem 2-3metrů.Tady jsem si četl že se po dvou letech uklidní tak nevím no ale doufám.

To ja si vzdycky taky uziju svoje kdyz cistim psohlavcum terarko, mam triletej par, samec je klidnej, ale samice silenej rapl, je to potvora rychla a dostreli treba i metr daleko, zrovna minulej tejden jsem to asi po roce absolvoval a oba je vytah ven.. a bez razitka :) Ale za ty 3 roky jsem je mel venku tak 3x, proste jen na cisteni ( a u samice jednou spatnej svlek )

Jak jsou velcí?Kamarád má krajtu tmavou délka 4,5metra a zakousla se mu do ruky,mě to popisoval a docela mazec musel jí polít tlamu alpou aby ho pustila ale ruku měl dobře potrhanou.Já se snažím si hroznýše brát tak jednou za 3 dny aby si zvykl ale od té doby co mě kousl do tváře tak mu prostě nevěřím nechápu co ho k tomu vedlo.Asi každý si užije ze svým hadem sám ne?

od té doby co mě kousl do tváře tak mu prostě nevěřím nechápu co ho k tomu vedlo

Aj ked je to XYZ ta generacia v zajati, stale sa to da povazovat za divoke zviera. Zvlast kedze hady niesu inteligentne na tolko, aby rozoznavali ludi ktory sa o nich staraju, krmia ich atd... Je to proste chvilkovy skrat, aky moze nastat aj u cviceneho psa, alebo domacej macky. mimo toho, u hada staci nejaky neznamy pach, rychli pohyb, alebo stres z vytahovania (ukrytu, terarka, konarov...)

hady niesu inteligentne na tolko, aby rozoznavali ludi ktory sa o nich staraju, krmia ich atd

Dovoluji si nesouhlasit...druhy, co se orientují ve velké míře zrakem lidi normálně rozeznávají. Ono to není ani tak o inteligenci, jako spíš o způsobu orientace. Samozřejmě že škrtičům, většině užovak atd je to vesměs jedno, kdo k nim leze. Ale třeba bičovkám to jedno není- na mně byly zvyklé a žraly z ruky, když občas přišel někdo jinej, tak okamžitě braly čáru. manžela, který tam moc často nechodí začaly časem tolerovat, ale nežraly od něj, protože hady většinou nekrmí.

Co se týče nějakého tahání hadů, aby si zvykli a nekousali, tak to je blbost. On se had buď sám časem zklidní i bez tahání, nebo je to vysírka a bude střílet, ikdyž bude tahanej.. holt někteří hadi jsou vzteklejší, jiní mírnější. A ani u těch mírných se člověk nemůže divit, že ji občas koupí, pokud to nečeká. Stačí udělat nějakou botu.

Napisal som to "trochu" zjednodusene.

Par krat som tu uz pisal sam o tom, ze je rozdiel medzi bicovkou, chrysopelejkou, boomamy a podobnymi hadosmi, ktory svoje okolie vnimaju povedzme ze o hodne viac, ako vecsina hadov.
Ano, ukludnia sa a cloveka ako tak toleruju. Vidim to sam aj doma. Predtym pri terarkach stacil nie rychly, ale proste normalny pohyb a hady boli zalezene alebo splasene. teraz paradisky pri otvoreni terarka pridu takmer k ruke lebo cakaju zradlo.

Ale v tomto pripade, kde ide o constrictora je to sumak. Bud je to flegma ktory na sebe necha rezat drevo, alebo svina ktora skoci po vsetkom co sa pohne.
Alebo je to flegma, ale nema svoj den a proste mu prepne.

Kazdopadne na to, ze nikdy ma netrafil by som sa velmi nespoliehal. U nejakych krpcov, ok. Ale dospele druhy vecsich hadov, alebo nebodaj jedaky. Ani nahodou....

Tak nak funguje i z me zkusenosti.. Boomslangove byli vysirkove, porad se schovavali a v prubehu casu si ke me nasli duveru. Uz spi i v noci venku na vetvich a do boudy uz vubec nezalezaji. Ze zacatku jsem je prakticky nevidel a ted jsem jim sumak, jen samice ktera byla opravdu hooodne placha, sebou obcas trosku skubne, ale uz se neschovava nikam.. Agresivita take zadna. Kdezto treba u Atherisek jsou uz vyprofilovane charaktery a tak nak vim, co od ktere cekat.. Mam squamy na kterych by se dalo drivi stipat a squamu ktera kouse i na roseni, kdyz to reknu nadnesene. Spolehat se na to nesmi, ale vicemene mi to tak funguje a kdyz doslo k nehode, byla to pouze blbost ma vlastni, ci podceneni zvirete. Dosah jeho utoku a pod. Urcite jsou zvirata, ktera korist aktivne vyhledavaji inteligentnejsi,ci vnimavejsi nez zvirata, ktera sedi a cekaji na prilezitost.. Za ty aktivni treba mamby,boomslangove, bicovky, nektere kobry.. Kdezto takovej chrestysovec toho moc vymyslet nemusi.. Takze hodnys toho taky moc nepotrebuje a bud je ostrejsi, klidas ci nema den.. A to se mi stava taky.. :-D

Je hroznys a hroznys.. jeden nekousne nikdy, druhy casto.. rozhodne jsem si skoro jisty, ze had, ktery je po delsi dobu u jednoho chovatele, ho pozna. Moje mrizkatice jsou treba vecne hladove, ale "pohlazeni" hakem je vzdy uklidni. Nedavno jsem stacil otevrit terarko a z druheho konce na me vylitla otevrena tlama a primo na ruku. Na posledni chvili ji zavrela a jen me placnula zavrenou chlebarnou. Par lidi pry melo stejnou zkusenost i s jedaky.. ja nastesti zatim ne :-)

moje jampea nezavírá držku ani při tom hlazení,terárko otvírám jenom s potkanem v ruce a připraveným smetákem,háček normálně napadne ale smeták jí asi vadí potom sekne a stáhne se ,zacpu ji držku potkanem a pak mám pár minut na výměnu vody a nějaký pohrabání bobků v mulčovačce a pak rychle zavřít nebo další žrádlo

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru