Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chcíplá želva (?)

Obávám se, že madam poté, co se jí dostalo oprávněné kritiky na náš zdejší "debatní kroužek" poněkud zanevřela. Ta fotka terárka mě dostala. Něco podobného sice používám, ale pro mláďata Indotestudo elongata, to je pralesní podrostový druh s požadavkem vysoké vlhkosti substrátu, vzduchu a vůbec všeho... Pro savanového trávožrouta jako je pardálka zcela nevhodné. Docela by mne zajímalo, jaké Repti-Glo madam používá, tipoval bych to nejlevnější - 2.0, co UV-B téměř neprodukuje. Nadto to vypadá, že svítí skrz vrchní krycí sklo, volovinismus kardinálního ražení.
Navzdory tomu, že je v Čechách uzákoněná povinná školní docházka a téměř stoprocentní gramotnost se lidé nenamáhají s přečtením knížek, byť třeba Zychovo "Želvy v přírodě a lidské péči" jsou v češtině. Na webu jsou zdroje poněkud neověřené a některé neověřitelné (a obsahují nezřídka kecy neuvěřitelné) ale mohl bych doporuči třeba:

http://www.svet-zelv.cz/index.php/zelvy-konkretne/ stigmochelys-geochelone-pardalis-zelva-pardali/173 -prispevek-prikryl

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny