Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chcíplá želva (?)

Mudlové jsou všichni ti "záporní hrdinové". Původně jsem tak označil část neinformované laické veřejnosti, která vystupuje proti chovu terarijních zvířat. Spadají tam tím pádem i zelení khmerové a všichni jejich přívrženci. Stejně tak mezi mudly patří všichni ti "trapiči" zvířat, kteří si zvíře pořizují z rozmarných pohnutek, považují ho za věc a po uvrhnutí zvířete do katastrofálních podmínek volají po spásných radách. Prostě to srovnání je v mnoha ohledech trefné. Pěstouni Harryho Pottera byli typičtí mudlové (hloupí, nabubřelí, nepoučitelní a bránící se jakémukoli poznání).

Nejjedovatější suchozemský had (pokud se bere účinnost jedu na myši) je patrně Inland Taipan (Oxyuranus microlepidotus). Někteří vodnáři mají ještě silnější jed (jsou to mořští hadi lovící ryby, takže přirozeně potřebují rychle účinkující silný neurotoxin)). Každý jed je účinný na jiný druh zvířete (hlodavci, ptáci, ještěři) jinak, takže dojít k objektivnímu výsledku je mnohdy těžké. Navíc v případě nebezpečnosti člověku je třeba brát v potaz agresivitu, množství jedu kterým ten určitý druh disponuje, četnost a místo (jestli se daný druh nachází v hustě zalidněných oblastech) výskytu, atd. Kobry (máte patrně na mysli rod Naja) a bungaři disponují velmi silným jedem, který je pro člověka samozřejmě nebezpečný. Druh od druhu se složení jedu velmi liší. Jinak určovat něco jako "nej" není moc objektivní.

Jinak křovináři rodů Bothrops, Bothriechis, Lachesis, atd. patří do Crotalinae. Takže ano, jsou to tzv. Pit Vipers (stejně jako chřestýši rodu Crotalus). Mají tepločivné jamky.

Pokud tím liánovcem myslíte Thelotornis capensis, tak ano, je to "užovka" (Colubridae, Colubrinae - pokud se nepletu...). Má převážně hemotoxicky působící jed a zadní jedové zuby (je opistoglyfní).

"Komoďáci" mají ve slinách různé nepříjemné bakterie - stafylokoci, E. coli, atd. Mají navíc jedové žlázy ve spodní čelisti (jed by měl ovlivňovat krevní srážlivost a funkci svalů).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny