Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chcíplá želva (?)

V první řadě bych doporučil opatřit nové (o dost větší) terárium (a tentokrát zhora otevřené). Lineární zářivku tam je možné umístit také, ale zrovna pro pardálky jsou spíš výhodné intenzivnější zdroje světla, UV-B záření i tepla, tedy pro inspiraci: http://www.robimaus.cz/cs/42-uv-lampy
Dál by tam měla být hlubší vrstva substrátu, tak cca 2 násobek výšky krunýře. Jako substrát doporučuje každý něco jiného, já bych doporučil 2 díly hlíny ze zahrady a 1 díl písku, promíchat. Pak by tam měla být kromě misky s vodou taky miska na spaní s nějakým dostatečně mokrým substrátem (mokré hobliny nbeo mech nebo něco jiného), dost hluboká na to, aby se tam mohla želva na noc celá zavrtat.
No a ledový salát z potravy vynechat úplně. Osvědčilo se jednak čínské a pekingské zelí nebo listová čekanka (endivie alias štěrbák). No a seno, pro mládě asi nadrobno nastříhané.
Zdroj vápníku může být třeba sépiová kost, já nejraději používám směs - 1 díl zahradní hlíny a 3 díly rozemletých vaječných skořápek, to po smíchání navlhčit a natlačit do misky, nechat zaschnout a dát do terárka.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny