Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Leguán zelený má oteklý krk

Prosím o radu. Máme doma asi tříletého samce leguána zeleného. V poslední době mu natéká krk, jinak je veselý, mazlivý, žere dobře. Je to takový domácí mazlíček, tak o něj máme velký strach. K veterináři se bojíme jít, když je taková zima. Nemáte s tím nějakou zkušenost? Moc děkuji za každou pomoc. Martina
Změna předmětu, původně: leguan zelený (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Bez fotky se neda poradit takrka nic. Ale pokud je jediny problem s navstevou veterinare strach ze z…
.JaBula. 01.02.2012 17:55
.JaBula.
Museli jsme si brát lega, tehdy cca dvouletého, v prosinci a zrovna uhodily mrazy. Leguán skončil v… nový
Y Draig Goch 02.02.2012 10:17
Y Draig Goch
zdravim Vas.potrebujem poradit.mojmu leguanov sa urobila na prednej nohe,pri pazuriku hrcka,vyzera t… poslední
ivaka7 03.02.2012 22:55
ivaka7

Bez fotky se neda poradit takrka nic. Ale pokud je jediny problem s navstevou veterinare strach ze zimy, neni nic jednodussiho, nez lega soupnout napr. do povlaku na polstar, zavazat otvor a mit takovy "balicek" po celou cestu na tele pod svetrem a bundou. Tak se zvire nemuze ani prehrat, ani podchladit. Chapu, ze trilety lego uz neni zadny drobek, ale na tele prumerne vzrostleho cloveka to neni problem (vyzkouseno na dospelem legovi).

Museli jsme si brát lega, tehdy cca dvouletého, v prosinci a zrovna uhodily mrazy. Leguán skončil v termoboxu, takové té věci, co se běžně používá jako lednička (vkládají se do ní sáčky s ledem), akorát jsme tam dali nahřátou elektrickou dečku a ještě dvě lahve s horkou vodou a objednali jsme si taxi, takže leguán na vzduchu strávil tak dvě minuty času a v autě byl mírně odkrytý a v teple.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru