Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem jak ochočit Agapornise

To je přesně ono - musel by být ručně dokrmený, pokud je opravdu "měsíc vylétlý z hnízda", můžete ho zkusit nějak socializovat, ale ne tím, že kolem něj budete pořád. Starat se, v klidu, nespěchat - ale dle mého skromného názoru je nejlepší agouše nechat jejich osudu, pořídit si alespoň pár a nečekat zázraky. Jsou to hejnoví ptáci, potřebují společnost a rozhodně nejsou "nenároční na prostor" - to ostatně není žádné zvíře. Kvůli těm našim jsme 3x měnili ubikaci - první byla moc malá, z druhé utíkali a teprve třetí je zatím nezničitelná. Řvou děsně, hlavně když spí ve dne. Rozštípou každý kousek dřeva, který dostanou na třísky. Milují věci na cupování - pevné roličky, co na nich v obchoďácích mají namotané igeliťáky (pravidelně je pobíráme, jak je nějaká prázdná, je to skvělá hračka pro hlodavce, žaka i agouše), větve, provázkové hračky pro psy... fantazii se meze nekladou, když to není jedovaté.
Taky mi přijde, že toho strašně sežerou, ale vzhledem k počtu... každopádně, zatím by stálo za to zkusit hodně hraček na štípání a cupování, aby zaměstnal zobák a zmlknul... ale s ochočováním nedokrmeného menšího papouška to žádná legrace nebude. Je to běh na dlouhou trať.
Mimochodem, dokrmený papoušek většinou stojí podstatně víc, než rodiči odchovaný. Pokud byl kolem 200 - 300 Kč, pokud vám ho chovatel lapal ve voliéře mezi ostatními poletujícími ptáky, pravděpodobně je to normální mládě.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny