Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak jaká byla burza?
Jan Lauermann 04.02.2012 14:56
Jan Lauermann
My byli mražený všichni - gekoni i já, takže kromě toho, že jsem zaplatila za stůl, jsem ještě zlikv…
Lyncha 04.02.2012 15:09
Lyncha
Pokaždé, když se dívám na témata "jak se vám líbila burza..", tak se nestačím divit jaký mají někteř…
Zamenis 04.02.2012 18:03
Zamenis
Je pravda, že teploměr jsem na stole neměla, je to můj odhad, ale doma mám 20 stupňů, takže zmrzlík…
Lyncha 04.02.2012 18:26
Lyncha
Máte pravdu, kolega tam byl také jako prodejce a jeho termín "je tu chladno" vyvolal prý v okolí výb…
Epanterias 04.02.2012 18:39
Epanterias
Calabarie vozí Jahoda celkem běžně, ale kdo měl amphiumy, protopteridy, hydromedusy, batrachemysky,…
Aurifer 04.02.2012 20:07
Aurifer
To nebyl výčet toho, co bylo dnes k vidění, ale příklad toho, co všechno místním uchází při návštěvá…
Epanterias 04.02.2012 20:15
Epanterias
Jo to je fakt, Čáryfuk občas mívá hodně zajímavá zvířata. Čertužel od něj to většinou padá, takže u…
Aurifer 04.02.2012 21:26
Aurifer
JInak pro mně tam třeba byly dneska hodně zajímavé rosničky Osteopilus vastus a přežitíschopně vypad…
Aurifer 04.02.2012 22:08
Aurifer
Hm, právě. Já jsem chtěl ty C. koupit už víckrát, ale když vidím, jak je to propojeno živou žílou z…
Epanterias 04.02.2012 22:16
Epanterias
Tak od Jahody ty kalabárie držej docela dobře, ale musej se získat brzo po importu. Jako ostatně vše…
Aurifer 04.02.2012 23:01
Aurifer
tak musím s potěšením konstatovat, že jak 1,1 rosniček Osteopilus vastus, tak i 1,1 Ameiva ameiva dr… poslední
Aurifer 21.02.2012 13:39
Aurifer

My byli mražený všichni - gekoni i já, takže kromě toho, že jsem zaplatila za stůl, jsem ještě zlikvidovala zásoby topných sáčků, kterýma jsem rozmražovala zvířata. Kromě asi dvou minut, kdy do haly zasvitlo sluníčko a teplota se zvedla z nějakých 15 na příjemných 15,5 °C.

Nejlepší byly návštěvníci typu: "Fuj, vono je to živí, kam jsem to zase vlezla!" a hned u vedlejšího stolu, kde prodávli prázdný terárka, hledala v těch terárkách zvířata a divila se: "Vždyť ono tam nic není!" Nebo paní, která se ptala, jestli mám gekončíky doma v akvárku. Tak jí říkám, že v akvárku plavou rybičku, že gekončíci se chovají v terárku. A ona na to, že jsou krásný, ale že by je mít nemohla, protože jsou to chudáčkové malí a jí by jich bylo líto. Takže asi chvilku potrvá než se zase odhodlám na nějakou burzu jít jinak než na čumendu.

Pokaždé, když se dívám na témata "jak se vám líbila burza..", tak se nestačím divit jaký mají někteří z Vás nároky. Někdy mi přijde, že jsem snad byl na jiné burze. Na dnešním Živé Exotice všechny teploměry na stolech prodejců ukazovali 22°C - 24°C, dokonce i chodba byla vytápěná. Zajímavých zvířat bylo plno: Helodermy, kobry, Bitis nasicornis, stříbrné Gonyosomy, B. subocularis, albino G. colubrinus, E. subflavus atd. (zajímají mě hlavně hadi). A to, že se přijdou podívat i lidi, kteří nic nechovají nebo teraristice nerozumí mi přijde v pořádku, každý nějak začínal.. Překvapuje mě, jací jste někteří škarohlídové. Konečně jsou k dispozici slušné prostory a stejně remcáte.

Je pravda, že teploměr jsem na stole neměla, je to můj odhad, ale doma mám 20 stupňů, takže zmrzlík žádnej nejsem. A lidi poblíž mě měli na sobě bundy. Ale jak říkám, byla jsem u dveří a tam to teda bylo frišný. Takže bych se přimlouvala, aby do budoucna na těchle stolech byly spíš terárka, terarijní potřeby, krabičky a další věci, než zvířata.

Máte pravdu, kolega tam byl také jako prodejce a jeho termín "je tu chladno" vyvolal prý v okolí výbuch smíchu s tím, že se to zdaleka nepřibližuje realitě. :-/
Co se týká toho, kdo tam "viděl něco zajímavého a kdo ne", to čistě souvisí s tím, kdo co chová a co vůbec zná. Je fakt, že dnes jsou chovatelé skutečně dost omezení na určité skupiny a tak jim nepřijde jako zvláštnost vidět na stole amphiumy, protopteridy, hydromedusy, batrachemysky, homalopsisky, erpetony, calabarie apod.

Calabarie vozí Jahoda celkem běžně, ale kdo měl amphiumy, protopteridy, hydromedusy, batrachemysky, homalopsisky, erpetony? To jsem nějak přehlídla ::) JInak tahle burza byla hodně zajímavá, co se týče druhů. Mj. proto, že tentokrát tam byli i větší zahraniční prodejci. Ikdyž teda je fakt, že ona jsou zajímavá zvířata jak pro koho, řadu vzácnějších druhů většina lidí ani nezná, tak je nezaujmou.

To nebyl výčet toho, co bylo dnes k vidění, ale příklad toho, co všechno místním uchází při návštěvách burz, vzdor tomu, že čtu pokaždé, že tam bylo "prd". Na každém Ládví za poslední dva roky dalo něco z toho, co jsem zmínil nalézt každou burzu (vyjma těch erpetonů, ty už jsem tam neviděl roky od dob, co jsme je měli my). Calabarie jsou k vidění každou burzu u Jahody, stejně jako roztoči co po nich lezou (a nejen po nich), ale pro vzdor své výjimečnosti i mizivé zastupitelnosti v chovech nadále unikají pozornosti. Je pravda, že je to o tom, že lidé spoustu zvířat ani neznají. Jinak souhlas, i ty amphiumy a protopteridy jsem vídal na stolech u Gabora (v Hammu mívá pestřejší nabídku).

Jo to je fakt, Čáryfuk občas mívá hodně zajímavá zvířata. Čertužel od něj to většinou padá, takže u něj většinou ani moc nekoukám, co tam má, abych zbytečně nevyhodila lóve za něco, co mi záhy chcípne. Co se týče těch Erpetonek, tak mam asi 10 let samce a prostě k němu nemůžu sehnat samici, proto jsem tak vystartovala. Viděla jsem je naposled v Hammu před 4 rokama a ty bohužel měly amébiázu.

Hm, právě. Já jsem chtěl ty C. koupit už víckrát, ale když vidím, jak je to propojeno živou žílou z natricise (či co to je) s dalšími patry přepravkamrakodrapu, tak si dám zajít chuť:-| Ty rosničky tam měl kdo? O A.ameiva si pamatuji články z dřívějška a všechny končily zpravidla stejně - s přízviskem téměř nechovatelné:-D

Tak od Jahody ty kalabárie držej docela dobře, ale musej se získat brzo po importu. Jako ostatně všechno, právě než to stihnou nakazit kde čim a zdevastovat. Rosničky měli Krchovci, Amejvy taky. Co se týče těch Amejv, tak s tou nechovatelností je to stejně jako s ostatníma "nechovatelnýma" druhama- to, že je lidi obvykle neuměj udržet neznamená, že se nedají chovat a množit, když se ví jak na to :-) Sice mam 1,1 ze Surinamu, ale tyhle jsou z Guyany, tak jsem tenhle pár vzala, páč mě zajímají rozdíly mezi populacema z různých míst. Jestli přežijou závisí hlavně na tom, jak moc ta zvířata při importu nachladla teď při těch mrazech :-|

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru