Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krizenie CHameleona Jemenskeho s Furcifer Pardalis

No to kdybys mě zabil (snad nevadí, že tykám), tak si nevzpomenu. Dávalo to NGW a je to odhadem měsíc??? Perfektní bylo na celé věci, že nešlo o klasické povídačky pro blbce, aneb jak šokovat, ale o seriozní výzkum, podpořený DNA, kosterními ukázkami s patrnými rozdíly (kříženci mají lebky s jinými typy zubů a silnější čelisti), jsou snad o dost větší než klasičtí kojoti, fenotypicky pro laika jde ale o kojoty. Parádní je, že se nejedná vůbec o "novinku", jinými slovy žádná F1, F2, ale stabilní populace, kdy ke křížení s vlky docházelo snad už před dvaceti lety, nebo kolik tam bylo uváděno.
Mimochodem nedávno byl na ifauně zveřejněn článek o výsledcích výzkumu, kteří psi mají k vlkům blíž, tak si dovolím zajímavou citaci:
"V roce 2008 učinili biologové z Kalifornské univerzity v Los Angeles velký „vlčí“ objev. Při svém bádání využili metodu DNA, která jim umožnila určit 53 000 genetických variant. Na základě získaných dat mohli určit, kteří psi a vlci jsou si nejpříbuznější. Při svém výzkumu zjistili, že nejblíže k vlkům mají ti domestikovaní psi, kteří žijí na Středním východě. Biologové přiznávají, že je teoreticky možné, že domestikace psů probíhala i v jiných zeměpisných oblastech, avšak svůj genetický podpis na současných psech nezanechala. Výsledky této převratné studie prokázaly, že vlci v sobě mají – obrazně a s nadsázkou řečeno – kus domácího psa. Jasným důkazem je černé zbarvení, které přenáší mutace, jež pocházejí od domestikovaných psů. Tato mutace se hojně vyskytuje především u severoamerických vlků, kteří se s největší pravděpodobností v několika uplynulých staletích opakovaně křížili s domácími psy. Tmavé zbarvení nedává podle biologů vlkům žádnou prokazatelnou výhodu, avšak pro vlčice je nepopiratelně přitažlivé, neboť se s černými vlky přednostně páří a vytvářejí s nimi stabilní páry. V současné severoamerické populaci vlků je více než polovina černě zbarvených šelem. V Evropě a Asii v posledních staletích počty vlků markantně poklesly. Podle mínění zoologů tak ke styku vlků s domestikovanými psy dochází pouze ve výjimečných případech. Proto se v těchto oblastech tmavě zbarvení vlci nevyskytují vůbec nebo jen velmi vzácně. Ze závěrů vědecké zprávy biologů Kalifornské univerzity vyplývá, že se vlci s největší pravděpodobností po staletí dopouštěli mesaliance a pářili se s domestikovanými psy. Naproti tomu jsou evropští a asijští vlci prakticky „čistokrevní“. Blízká budoucnost prokáže, zda jde pouze o odvážnou hypotézu, či nezvratný fakt …
"
Celý článek zde:http://www.ifauna.cz/clanek/psi/deti-mrazu-cast-5- vlci-krev/6068/

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny