Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vodní želva-příprava aquaterária-začátečník

Dobrý den, rozhodla jsem se pořídit si vodní želvu. Po přečtení velkého množství materiálu jsem se rozhodla pro želvu mapovou. Chtěla bch jí udělat co nejlepší podmínky.Proto píši sem ,abych se ujistila zda jsem vše pochopila správně a správně vybrala vhodné osvětlení,filtr atd. Budu ráda za jakékoliv náměty,připomínky a rady.
Pro začátek bych si nechala udělat akvárium 70x40x50 nebo 80x40x50.Na dno hrubý písek a kamínky.Ostrůvek na vyhřívání a nad něj Day glo neodymium 50w ve vzdálenosti 15 cm?
Dále,protože bych chtěla mít ve vodě rostliny....vím,že je časem asi sežere,ale zkusím...Osvětlení repti sun 5,0 18W+ na dosvícení obyč zářivku 30w...nebudu svítit přes sklo. Filtr do akvária, to je otázka stále nevím...Exo tera repti clean F350,Hagen Elite jet flo 75 na 400l/h. Nevím zda nejsou moc silný.Samozřejmě topítko v pokoji je tak od 20,5-21 stupňů. V noci asi 19, tak bude potřeba.Topítko nenám vybrané ,ale tak 60w nebo 100w? Načetla jsem toho dost i o základech akvaristiky,ale jsem začátečník,tak se na mě nezlobte.Děkuji za odpovědi.

Předmět Autor Datum
Nenašly se žádné odpovědi.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru