Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gutka-krmení

Dobrý večer,
mám doma dvě mladý gutky.Jedna má cca 45 a druhá 50 cm.Zatím jsem krmila pouze holaty (1x nebo 2x týdně).Jsem v tohle začátečník,tak se ptám: Odkdy je mám krmit něčím větším a čím?Děkuji.

Předmět Autor Datum
Odkdy je mám krmit něčím větším a čím? Od doby, co zvládnou větší kořist- ta se zvětšuje s růstem h…
Aurifer 20.02.2012 22:55
Aurifer
Děkuji.Zatím jsem skoušela medvídka a byl v pohodě :) tak skusím i skákavky.
JaneR. 21.02.2012 12:38
JaneR.
Zdravím, nechci zbytečně zakládat nové vlákno, tak se s dovolením "přifařím" sem. Mám úžovku červeno…
JirkaR 22.02.2012 17:57
JirkaR
Moje guttky tedka taky stavkuji.Zerou podstatne mene.Mozna se pletu,ale v mem pripade to pricitam na… poslední
Zdoter 22.02.2012 19:55
Zdoter

Odkdy je mám krmit něčím větším a čím?

Od doby, co zvládnou větší kořist- ta se zvětšuje s růstem hadů: když jsou holata pro ně již malá, nabídnete jim "medvídě" (osrstěná, ale ještě slepá myška) nebo už třeba skákavku a pokud ho zvládnou, tak krmit tím. Pokud ne, tak se vrátit k menší kořisti.

Zdravím, nechci zbytečně zakládat nové vlákno, tak se s dovolením "přifařím" sem. Mám úžovku červenou stáří cca 1,5 roku (délka cca necelý metr, váha 125 g). Mělo by se jednat o samici. Velikost terária 85*55*45. Teplota v nechladnějším koutě cca 20,5 C. Pod žárovnou tak mírně přes 30. Rosím občas, nikdy nebyly žádné problémy. A teď k dotazu: 27. ledna se mi po zakalení klasicky svlékla. Svlečka krásná neporušená, jako vždy. Ještě ten samý den jsem hada nakrmil živou myší. (Zajímavé je, že jako mládě bezproblémů příjmala rozmraženou potravu, ale asi před 3 měsíci začala chtít už jen živé). Takže potud v pořádku. asi 14 dní poté jsem chtěl krmit znovu, ale had se myši spíše vyhýbal (jen na ní zautočí, aby ji odehnal a mizí). Poté jsem se o krmení pokoušel od té doby asi 4x a stále to samé. Nyní je to tedy v podstatě necelý měsíc od doby co naposled žrala. Je možné, že had potřebuje zazimovat, nebo na ní jdou "pudy". Nebo někde dělám nějakou chybu? Jaký je váš názor? Děkuji za odpovědi

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru